Dèwi Utari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wonten salebeting wiracarita Mahabharata, Utari (Dewanagari: उटरा; IAST: Uttarā) inggih punika putri Raja Wirata saking Karajan Matsya. Nalika naskah Mahabharata dipunsadur wonten ing basa Jawa Kuna, tokoh Utarā dipun-gantos namanipun dados Utari. Nalika cariyosipun Mahabharata dipunpentasaken wonten ing pewayangan, para dhalang langkung remen ngagem asma Utari.