Parembugan Panganggo:PL203 Arum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sugeng rawuh, PL203 Arum!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.07 (UTC)


 Hendra Coat of Indonesia.pngngobrol 04:56, 28 Mei 2011 (UTC)

nggih....Mangga.. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 03:19, 28 Mei 2011 (UTC)

Sugeng rawuh, PL203 Arum!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 06.28 (UTC)

Empu rembugan 06:23, 29 Mei 2011 (UTC)

Saran[besut sumber]

Artikel Pamsimas sampun sae, mangga dipunlajengaken kersane dados artikel sempurna. Artikel Pamsimassampun dipun rapekaken dening panitia sekedhik. Mangga pirsani bentenipun klik ing ngriki.Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 08:03, 31 Mei 2011 (UTC)

Artikel Ngenduri[besut sumber]

Sugeng siang Mbak Arum. Artikel Ngenduri sampun dipungabungaken (conto panggabungan) dhumateng artikel Kendhuri, amargi artikel punika kaserat sadèrèngipun artikel panjenengan lan isi kekalih artikel sami kémawon. Kontribusinipun panjenengan sadèrèngipun ugi sampun kula pindhah. Sumangga dipunterasaken nyunting utawi mepaki ing artikel Kendhuri. Matur nuwun. Salam, JV500Ichsan rembugan 06:27, 21 Juni 2011 (UTC)

SEMANGAT[besut sumber]

Sugeng Nyunting Mbak Arum lan SEMANGAT.Mugi~mugi dados Jawara.Matur Nuwun.PL09Puryono rembugan 02:40, 27 Juni 2011 (UTC)

Ayo Semangat nyunting[besut sumber]

Artikel panjenengan sampun sae. Ayo semangat nyunting...

Onigiri cheerleader.gif

 Ndut  Crane2.png rembugan 13:38, 29 Juni 2011 (UTC)

Semangat Papat Limpad[besut sumber]

Salam Wiki.Ora ana kata menyerah Harus Seamngat Nyunting

Semangat.PL09Puryono rembugan 08:08, 4 Juli 2011 (UTC)

Ayo Makaryo[besut sumber]

Matur Nuwun Mbak sampun giat nyunting.terus Semangat.PL09Puryono rembugan 01:24, 12 Juli 2011 (UTC)

Artikel Pilihan Putaran I Papat Limpad 2[besut sumber]

Nuwun PL203 Arum

Mangga ngajukake artikel pilihan kangge penilaian Putaran I Papat Limpad 2 ing Mriki.

Lan Menika Dhaptar Artikel Panjenengan:

  1. Pamsimas
  2. Muséum krètèk
  3. Cleopatra Stratan
  4. Sega pindhang Kudus
  5. Ranu Kumbolo

Cathetan : Pungkasan ngempalake utawa ngajukake artikel pilihan kanggo putaran pertama kompetisi menulis bahasa Jawa Papat Limpad 2, tanggal 31 July 2011.Menawi tanggal ingkang sampun ditetukake mboten ngempalake/ngajukake panitia berhak milih artikel panjenengan lan didadekake artikel pilihan


Wilujeng Nyunting lan Semangat.PL09Puryono rembugan 18:06, 27 Juli 2011 (UTC)

Saran[besut sumber]

Halo Arum, selamat anda lolos ke putaran 2 (Putaran Final). Di putaran final peserta diberi tugas untuk membuat artikel rintisan sebanyak mungkin, tetapi artikel tersebut harus memenuhi kriteria wikipedia (ensiklopedis).

Artikel rintisan :

  1. Artikel harus baru.
  2. Di dalam artikel terdapat 2 rujukan, gambar, wikifikasi, interwiki, kategori.
  3. Satu artikel rintisan minimal 160 kata.
  4. Setiap membuat artikel rintisan diberikan citakan (inuseuntil). Seperti dibawah ini

{{inuseuntil|31 Agustus 2011}}

Ada ketentuan untuk putaran final ini, apabila artikel rintisan yang ditulis peserta sudah mencapai 30 tetapi masih ada beberapa artikel yang masih salah dalam hal teknis dan isi artikel yang menyimpang, atau melebar, peserta tidak diperbolehkan untuk menambah artikel rintisan baru.

Coba artikel yang telah anda tulis diteliti dahulu sebelum lanjut ke artikel rintisan yang lain:

  1. Ruwahan
  2. Histeria Dufan
  3. Lembaga Administrasi Negara

Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 10:41, 3 Agustus 2011 (UTC)

Universitas Muria Kudus[besut sumber]

Nuwun sewu Arum,

Namung ngemutaken artikel Universitas Muria Kudus sumangga dipunrapikaken lan dipunbeneraken saderenge panjenengan ndamel artikel enggal. Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 05:36, 4 Agustus 2011 (UTC)

Universitas Muria Kudus[besut sumber]

Nuwun sewu Arum,

Namung ngemutaken artikel Universitas Muria Kudus sumangga dipunrapikaken lan dipunbeneraken saderenge panjenengan ndamel artikel enggal. Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 05:37, 4 Agustus 2011 (UTC)

Pengumunan Nilai Putaran I[besut sumber]

Halo Arum,

Nilai kompetisi Papat Limpad II putaran I sudah keluar lho... Silahkan dilihat di sini. Selamat ya... Tetap semangat di putaran final.

Onigiri cheerleader.gif

Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 03:01, 6 Agustus 2011 (UTC)

Patroli Artikel Rintisan Putaran II[besut sumber]

Artikel Rintisan Putaran II PL203Arum

  • Ruwahan
    • Rujukan: wis jangkep sampun sekawan referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: Lumayan (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Dereng Wonten
    • Interwiki:Dereng Wonten
    • Kategori:Sampun kalih (menawi saget dipuntambahi malih)
    • Cacahé Kata: 523 kata
  • Histeria Dufan
    • Rujukan: wis jangkep sampun kalih referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: Lumayan (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Dereng Wonten
    • Interwiki:Dereng Wonten
    • Kategori:Sampun jangkep (menawi saget dipuntambahi malih)
    • Cacahé Kata: 236 kata
  • Lembaga Administrasi Negara
    • Rujukan: wis jangkep sampun kalih referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: Lumayan (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Sampun Wonten
    • Interwiki:Dereng Wonten
    • Kategori:Sampun jangkep (menawi saget dipuntambahi malih)
    • Cacahé Kata: 158 kata (tasih kurang lan dikembangake nggih)
  • Labuhan Merapi
    • Rujukan: wis jangkep sampun kalih referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: Lumayan (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Dereng Wonten
    • Interwiki:Dereng Wonten
    • Kategori:Sampun jangkep (menawi saget dipuntambahi malih)
    • Cacahé Kata: 184 kata (sampun jangkep+dikembangake malih)
  • Universitas Muria Kudus
    • Rujukan: wis jangkep sampun kalih referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: Lumayan (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Sampun Wonten
    • Interwiki:Sampun wonten Wonten
    • Kategori:Sampun jangkep (menawi saget dipuntambahi malih)
    • Cacahé Kata: 1074 kata Catatan sebagean kalimat tasih kalang kabut dipun tata malih
  • Nyi Roro Kidul
    • Rujukan: wis jangkep sampun kalih referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: Lumayan (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Dereng Wonten
    • Interwiki:Dereng Wonten
    • Kategori:Deren Wonten
    • Cacahé Kata: 1266 kata (sampun jangkep+dikembangake malih)
  • Tugu Identitas Kudus
    • Rujukan: wis jangkep sampun kalih referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: Lumayan (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Sampun Wonten
    • Interwiki:Dereng Wonten
    • Kategori:Sampun Wonten (1 kategori)
    • Cacahé Kata: 267 kata (sampun jangkep+dikembangake malih)
  • Vertical Limit
    • Rujukan: wis jangkep sampun sekawan referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: sekedik (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Dereng Wonten
    • Interwiki:Sampun Wonten
    • Kategori:Sampun Wonten (1 kategori)
    • Cacahé Kata: 235 kata (sampun jangkep+dikembangake malih)
  • Astrologi
    • Rujukan: wis jangkep sampun kalih referensi (minimal loro)
    • Wikifisasi: sekedik (menawi saget dikembangake malih)
    • Gambar:Sampun Wonten
    • Interwiki:Sampun Wonten
    • Kategori:Sampun Wonten (1 kategori)
    • Cacahé Kata: 326 kata (sampun jangkep+dikembangake malih)

Sumangga dipun koreksi malih.Wilujeng nyunting lan Semangat

Matur Nuwun.PL09Puryono rembugan 09:30, 7 Agustus 2011 (UTC)

Info basa[besut sumber]

mBak Arum, nuwun sewu, urun info basa tumrap artikel Sekretaris. Info basa krama:

  • kata=tembung
  • arti=teges=makna
  • rahasia=wados (krama), wadi (ngoko)
  • kasebut=kasebat
  • contoh=conto=tuladha
  • ngerjakake=midamel
  • surat=serat
  • sapanunggalane=sapanunggalipun
  • ngerencanakake=damel rencana
  • ngerumusake=ngrumusaken
  • dipunbedakake=dipunbedakaken
  • tiap=saben
  • perjanjian=prejanjèn
  • ngirimake=ngirimaken

Maturnuwun.Pras rembugan 02:56, 9 Agustus 2011 (UTC)

Info basa ing artikel Ruwahan ing antawisipun:

  • kata=tembung
  • niku/niki (pacelathon)=punika
  • nyiapake=nyayogakaken
  • makanan=dhaharan
  • didadosake=dipundadosaken
  • konon=miturut kabar
  • disantap=dipundhahar
  • kalih=kaliyan
  • penghormatan=pakurmatan
  • yang=ingkang
  • mpun (pacelathon)=sampun
  • lawas=dangu
  • tangga teparo=tangga tepalih
  • umum e=umumipun
  • diawali kalih=dipunwiwiti nganggé
  • dongo=donga
  • arti=makna
  • dipercaya=dipunpercanten
  • manusia=manungsa
  • 15 Sya’ban kanthi 14 Sya’ban -> kanthi=ngantos
  • tahun=taun
  • lsp kathah sangett. Matur nuwun.Pras rembugan 03:22, 9 Agustus 2011 (UTC)

Ing artikel Astrologi antara liya:

  • kang=ingkang
  • gabungake=nggabungaken
  • antaranipun=antawisipun
  • bintang=lintang
  • kalih=kaliyan
  • perbuatan=lelaku
  • akhir=pungkasan
  • manusia=manungsa
  • yen=manawi
  • menehi=maringi
  • pengaruh=prabawa
  • keuripan=kagesangan
  • kematian=kasédan
  • donyo=donya
  • kasebut=kasebat
  • hubungan=sesambetan
  • perhitungan=pètangan
  • nentuake=nemtokaken
  • awal=wiwitan
  • ngitung=ngétang
  • perjalananipun=lampahanipun
  • niku (pacelathon)=punika
  • satunggale=satunggalipun
  • nyebut=nyebat
  • meski=senaos
  • urip=gesang
  • kethok (pacelathon)=katingal
  • lsp akèh banget..

Matur nuwun.Pras rembugan 04:49, 9 Agustus 2011 (UTC)

Saran[besut sumber]

Mbak Arum, namung paring weling. Panjenengan sampun mlebet putaran final. Menawi artikel panjenengan ingkang dereng jangkep dereng dipunjangkepi sasuwene setunggal minggu, panjenengan ampun damel artikel enggal rumiyin. Nuwun. Ndut  Crane2.png rembugan 08:25, 9 Agustus 2011 (UTC)

PATROLI ARTIKEL RINTISAN TAHAP II[besut sumber]

Nuwun Mbak Arum

Artikel ingkang kedah revisi sekedik:

    • Panulisan pisanan tembung tasih luput

‘’’Sekretaris’’’ inggih punika saking kata secretum (basa Latin) kang gadhahi arti rahasia. Sekretaris inggih punika tiyang kang dados kaparcayan bos. Salah satunggale gadhahi tugas jaga kaparcayan lan rahasia dening bos. Sekretaris saged kasebut tiyang kang biyantu damelipun bos.

Ingkang Leres:

Sekretaris inggih punika saking kata secretum (basa Latin) kang gadhahi arti rahasia. Sekretaris inggih punika tiyang kang dados kaparcayan bos. Salah satunggale gadhahi tugas jaga kaparcayan lan rahasia dening bos. Sekretaris saged kasebut tiyang kang biyantu damelipun bos.


  • Bedugul
    • Panulisan pisanan tembung tasih luput

‘’’Bedugul’’’ inggih punika salah satunggale objek wisata ing Bali, kang letakipun wonten pegunungan dataran dhuwur kang asri lan nyaman. Ing Bedugul wonten kaindahan danau Beratan lan Pura Ulun Danu, kang letakipun wonten Desa Candi Kuning, Kecamatan Baturiti, Tabanan. Jarakipun 70 Kilometer saking wilayah wisata Kutha utawi Bandara Ngurah Rai. Bangunan kang wonten ing kawasan wisata Bedugul niki kagolong bangunan kang mpun lawas, namun bangunan ing mriko tasih resik, lan adem.

Ingkang Leres:

Bedugul inggih punika salah satunggale objek wisata ing Bali, kang letakipun wonten pegunungan dataran dhuwur kang asri lan nyaman. Ing Bedugul wonten kaindahan danau Beratan lan Pura Ulun Danu, kang letakipun wonten Desa Candi Kuning, Kecamatan Baturiti, Tabanan. Jarakipun 70 Kilometer saking wilayah wisata Kutha utawi Bandara Ngurah Rai. Bangunan

    • Gambar :dereng wonten
    • Interwiki :dipuntambahi malih

‘’’Benteng Portugis’’’dados salah satunggale objek wisata ing [Kabupaten Jepara]], Jateng. Letakipun ing Desa Banyumas Kecamatan Keling. Saking pusat kutha, tumuju ing objek saged dipuntempuh 30 menit kalih jarak 45 kilometer. Kang badhe tumuju ing Benteng Portugis ing perjalanan wonten pemandanga hutan karet lan jati kang tasih rimbun lan adem. Lan pemandangan Gunung Muria kang elok saged dipuntingali.

Ingkang Leres

Benteng Portugis dados salah satunggale objek wisata ing [Kabupaten Jepara]], Jateng. Letakipun ing Desa Banyumas Kecamatan Keling. Saking pusat kutha, tumuju ing objek saged dipuntempuh 30 menit kalih jarak 45 kilometer. Kang badhe tumuju ing Benteng Portugis ing perjalanan wonten pemandanga hutan karet lan jati kang tasih rimbun lan adem. Lan pemandangan Gunung Muria kang elok saged dipuntingali.


Sumangga artikel kang tasih kurang pepek, dipunjangkepi kados:

.Matur nuwun.PL09Puryono rembugan 12:02, 10 Agustus 2011 (UTC)

Patroli Putaran II Tahap I[besut sumber]

Mbak Arum,

Menika asil patroli putaran III tahap I.

  • Presensi

Presensi panjenengan wiwit tanggal 1 - 10 Agustus 2011 namung 10, cobi dipunpirsani Arum ing ngriki

  • Artikel
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Ruwahan v v v v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Histeria Dufan v dereng wonten v v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Lembaga Administrasi Negara v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Labuhan Merapi v dereng wonten v v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Universitas Muria Kudus v v v v v v Kedah dipunpriksani malih.
Nyi Roro Kidul v v dereng wonten v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Eldewis v dereng wonten dereng wonten dereng wonten dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Tugu Identitas Kudus v dereng wonten v v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Eugene Christipher “Chris” O’Donnell v v v v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Vertical Limit v v v v v v Kedah dipunpriksani malih
Astrologi v v v v v v Kedah dipunpriksani malih
Sekretaris v v v v v v Artikel rintisan sampurna
Bedugul v dereng wonten v v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Benteng Protugis v dereng wonten v v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Roman Polanski v dereng wonten v v dereng wonten v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Amigos X Siempre v dereng wonten v v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Kajol Devgan v dereng wonten v v v v Sumangga dipunjangkepi lan dipunkembangaken malih.
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Patroli Putaran III Tahap I

MBAK ARUM, KAMU TIDAK BOLEH MEMBUAT ARTIKEL BARU SEBELUM KAMU MEMPERBAIKI ARTIKEL-ARTIKELMU. KALAU KAMU MASIH MEMBUAT ARTIKEL BARU DAN TIDAK MEMPERHATIKAN PERINGATAN DARI PANITIA, MAKA KAMU AKAN DIGUGURKAN

Nuwun. Onigiri cheerleader.gif Semangat nyunting!  Ndut  Crane2.png rembugan 16:06, 10 Agustus 2011 (UTC)

Saran Juri Putaran I[besut sumber]

Nuwun Arum...;
Menika asil penilaian juri Papat Limpad ngenani artikel pilihan panjenengan Muséum krètèk:

  • Juri 1
  1. Bahasanya campuran ngoko dan krama, pilih salah satu.

Museum …..dumunung ing Kitha Kudus….;
Pambangunipun museum menika dipunpenggalih dening….inggih menika, ingkang pikantuk inspirasi saking wontenipun paraga Niti S;
Niti S menika paraga ingkang adeg pabrik ses cap Bal Tiga;Tilaranipun NS menika awujud "Griya Kembar" ingkang mapan sawetan lan sakilening Kg, boten tebih saking ...; ;
Museum menika dipunresmekaken lan dipunbikak tanggal....dening .....ingkang kala samanten sampun lenggah minangka....;
Ancasipun pambanguning MK menika kangge nglestarekaken lan nyawisaken ....koleksi ingkang gegayutan kaliyan ngrembakanipun pabrik ses ing .....; ;
Museum menika kaangkah sageda ngindhakaken nilai-nilai (miring) kewiraswastaan (miring) ing titi wanci menika supados ing tembe wingking langkung mindhak malih, lan saged njurung jiwa kewiraswastaanipun para kaneman supados mandhiri.;
Museum menika inggih saged kangge srana nyinau sejarah, kangge pendhidhikan, panaliten, lan rekreasi.;
Museum Kretek dst (KALIMAT TERAKHIR INI TERJEMAHAN YANG TIDAK BAGUS)
Museum…ugi kangge pikekahing Kudus dados ikon idhentitas Kitha Kretek ing Ind;
MK dipunbangun ing tanah dhusun ingkang wiyaripun…..lan boten tebih saking margi utami, tapel watesipun ….;
Koleksi….ing MK menika awujud mesin-mesin kangge damel…, pirantos nggiling ...., mesin giling...., mesin kangge ngrajang...
Prabeya mlebet MK ing dinten limrah lan dinten libur benten;
Fasitas lan akomodhasinipun awujud papan parkir lan taman ingkang asri ingkang saged kangge …;
Wonten ugi …….;
Saksanesipun menika inggih wonten warung-warung ing sakiwa-tengenipun MK ingkang nawekaken sawerninipun masakan khas kitha Kudus. Wekdal menika MK nembe dipundandosi, dipunwewahi ...lan kabangun ugi ...utawi...ingkang namung saged momot tiyang ningali cacahipun 15.

  • Juri 2
  1. Campuran basa Indonesia, antara liya: masuk->mlebet
  2. Cara nganggo tandha diakritik isih durung bener: dening->déning, benten->bènten, koleksi->kolèksi
  3. Campuran basa krama/ngoko: digagas->dipungagas, ngrembakane->ngrembakanipun, ditingkatake->dipuntingkataken, kasebut->kasebat, digunakake->kaanggé, utawa->utawi
  4. Pamilihan lan pangecakan tembung isih kurang bener: dening tokoh->saking tokoh, ingkang merk->kanthi mèrk, sakniki->sapunika
  • Juri 3
  1. Kurang konsisten dalam pemilihan ragam bahasa
  2. Struktur kalimat belum berpola Jawa
  • Juri 4


  • Juri 5

Durung rampung

Ayo Semangat!!!!  Elok link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL08 Elok rembugan 16:37, 11 Agustus 2011 (UTC)

SARAN[besut sumber]

Mbak Arum, kalau menulis artikel diawali dengan petik ( ' ) tiga kali, jadi kata pertama pada artikel menjadi tebal. Misalnya seperti ini. (tanda petik di microsoft word berbeda dengan tanda petik ketika menulis diwikipedia)

Kim inggih punika pemain bal naturalisasi kang no setunggal ing Indonesia........

Dan setiap menulis jangan diawali dengan judul yang diberi tanda sama dengan ( = ) dua kali. tanda itu untuk membuat sub judul. Untuk kalimat pertama harus seperti ini..

Judul artikel yaiku/iku/inggih menika/ .......

mohon diperhatikan, dan mohon semua artikel yang sudah anda tulis untuk diperbaiki dahulu, karena semua artikel yang anda tulis kesalahannya sama. Terimaksih. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 04:24, 14 Agustus 2011 (UTC)

Saran Artikel rintisan yang perlu diperbaiki[besut sumber]

Berikut ini adalah artikel yang sudah anda tulis dan maasih ada kesalahan dan kekurangan, tolong diperbaiki dahulu. Jangan menambah artikel lagi sebelum artikel yang ada dibawah ini benar.

  1. Ade Rai
  2. Amigos X Siempre
  3. Bedugul
  4. Benteng Protugis
  5. Eldewis
  6. Eugene Christipher “Chris” O’Donnell
  7. Girls Generation
  8. Jun Ji Hyun
  9. Roman Polanski
  10. Pante Bandengan Jepara
  11. Yoona
  12. Vertical Limit
  13. Universitas Muria Kudus
  14. Tugu Identitas Kudus
  15. Museum R.A. Kartini
  16. My Sassy Girl
  17. Sekretaris
  18. Labuhan Merapi
  19. Lembaga Administrasi Negara
  20. Ruwahan

terimakasih. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 04:48, 14 Agustus 2011 (UTC)

Saran penulisan artikel rintisan[besut sumber]

Mbak Arum, anda sudah berkali-kali diberikan rembugan lewat halaman diskusi anda mengenai artikel anda yang kurang baik dari segi teknik dan itu sangat mendasar. Mohon menjadi masukan dan dilaksanakan apa petunjuk dari saran yang sudah diberikan panitia.

Kesalahan yang anda lakukan antara lain:

  1. Penulisan judul yang seharusnya tidak dilakukan kembali dengan memberi tanda (=) dua kali. Hal itu tidak perlu dilakukan karena tanda (=) dua itu untuk membuat sub bab.
  2. Awal penulisan artikel diwikipedia harus diawali dengan kata yang sama dengan judul artikel dengan huruf tebal. Cara membuat huruf tebal itu dengan cara memberi tanda ( ' ) tiga kali (3x) diawal kata dan tiga kali (3x) diakhir kata, kemudian diikuti dengan kata yaiku/iku ....(penjelasan)
  3. Ada artikel yang belum ada interwiki-nya. Interwiki itu menunjukan artikel itu ada di wikipedia bahasa lain.
  4. Ada beberapa artikel yang belum ada gambarnya. Gambar bisa dicari di Commons.

Untuk artikel anda yang belum rapi atau belum sesuai dengan aturan wikipedia, ada di atas rembugan ini.

SEMOGA BISA MENJADI MASUKAN DAN TIDAK DIABAIKAN

Terima kasih. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 05:00, 18 Agustus 2011 (UTC)

Undangan pelatihan[besut sumber]

Mbak Arum, saya undang anda untuk:

buka dan nyunting bareng besok pada hari Senin, tanggal 22 Agustus 2011 di B1, pukul 16.30.

Mohon kehadirannya, nanti ada sedikit masukan atau koreksi dari panitia. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 05:13, 18 Agustus 2011 (UTC)

Chris O'Donnell[besut sumber]

Nuwun mbak arum panulisan judul artikel kanthi irah-irah Eugene Christipher “Chris” O’Donnell kadosipun kedah dipun koreksi malih.Menawi ting id artikel ipun kanthi judul Chris O'Donnell KLIK TING MRIKI.Kedah dipun koreksi malih ing babagan interwiki panulisan “Chris” O’Donnell kedah dipun gantos Chris O'Donnell.Wilujeng Nyunting>Matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 15:22, 18 Agustus 2011 (UTC)== Undangan Buka dan Nyunting Bersama ==

Undangan Buka dan Nyunting Bareng[besut sumber]

Mohon kehadiran saudara pada:

  • hari/ tanggal : Senin/ 22 Agustus 2011
  • tempat : B1 FBS
  • keperluan : Buka bersama dan nyunting bersama

Terimakasih. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 17:41, 18 Agustus 2011 (UTC)

Info basa krama[besut sumber]

mBak Arum, Info basa artikel Eldewis: kembang=sekar, dowo=panjang, lemah=siti/pasitèn, kuat=kiyat, dhuwur=inggil, sapanunggale=sapanunggalipun, ngelambangake=nglambangaken, ambu=ganda, jumlah=gunggng, luwih=langkung, rego=regi. Matur nuwun. Pras pirembagan 22:55, 18 Agustus 2011 (UTC)

Re[besut sumber]

Boten punapa-punapa Mbak Arum. Sumangga semangat nyunting. Onigiri cheerleader.gif Nuwun.  Ndut  Crane2.png rembugan 15:09, 19 Agustus 2011 (UTC)

RE[besut sumber]

Sami-sami Mbak Arum, Tetep semangat nyunting. PL09Puryono| Pirembagan! 15:27, 19 Agustus 2011 (UTC)

Re:artikel[besut sumber]

Inggih Mbak Arum, Sumangga kalian dipun terasake ndamel artikel rintisan, ampun kesupen artikel panjenengan ingkan sampun disunting dipun koreksi mali (utamané kang ana rambu peringatan).Matur nuwun.Wilujeng Nyunting. PL09Puryono| Pirembagan! 15:49, 19 Agustus 2011 (UTC)

Universitas Muria Kudus[besut sumber]

Harap diperhatikan interwiki untuk Universitas Muria Kudus, interwiki.nya salah semua .. Salam 202.152.243.212 05:52, 20 Agustus 2011 (UTC)

Presensi[besut sumber]

Nuwun Mbak Arum, Matur nuwun panjenegan paling sregep lan giat nyunting ugan mboten asring lowok, sumangga langkung semangat lan dipun tingkatake nyuntingipun supados dados jawara.Salam. PL09Puryono| Pirembagan! 15:30, 21 Agustus 2011 (UTC)

Saran membenahi artikel rintisan yang belum jadi[besut sumber]

Halo Arum, berikut adalah artikel rintisan kamu yang belum jadi, artinya mungkin ada yang kurang kategori, gambar, interwiki, ataupun kesalahan pada awal penulisan. Sekali lagi, apabila menulis artikel jangan diawali dengn sama dengan dua kali dulu, sama dengan dua kali itu untuk membuat sub bab. Kalimat pertama cukup dengan menulis judul dengan huruf ditebalkan, dengan cara memberi tanda petik tiga kali diawal dan di akhir kata yang sama dengan judul kemudian diikuti dengan kata yaiku, iku, atau inggih punika dst... Mohon artikel berikut diperbaiki dulu.

ARTIKEL RINTISAN YANG BELUM JADI

Terimaksih, nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 08:20, 26 Agustus 2011 (UTC)

asal gambar[besut sumber]

mBak Arum, gambar lontong apa karya panjenengan dhewe? Yen iya mengko lisensine tak genti (ora kena nganggo CC by sa NC nanging CC by SA wae, utawa GFDL self (karya dhewe). Matur nuwun.Pras pirembagan 14:20, 30 Agustus 2011 (UTC)

mBak Arum, gambar iki sumbere saka ngendi?? Lisensine rada kurang bener. Tulung nyuwun link asal gambar. Matur nuwun.Pras pirembagan 05:31, 28 Agustus 2011 (UTC)

O dari Kapanlagi to? Kalau dari Kapanlagi lisensinya pakai {{kapanlagi,com}} mbak. Baik nanti saya ubahnya ya. Matur nuwun.Pras pirembagan 05:53, 28 Agustus 2011 (UTC)

Wis tak owahi lisensine mbak, lha gambar iki Gambar:Yoona.jpg ya durung ana lisensine mbak. Pras pirembagan 05:58, 28 Agustus 2011 (UTC)

{{subst:#ifeq:{{{header}}}|1|== Nominasi pambusekan Gambar:Yoona.jpg ==}}


Artikel Revalina S Temat[besut sumber]

Nuwun sewu artikel Revalina S Temat ingkang nembe panjenengan serat menika sampun wonten Revalina Temat ingkang dipun sunting peserta sanes, dados nyuwun ngapunten, artikel menika boten dipun etang. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 14:42, 28 Agustus 2011 (UTC)

Ukara pambuka kurang pepak/dawa[besut sumber]

mBak Arum, nuwun sewu nyuwun tulung artikel-artikelipun ing ukara pambuka (paragraf pembuka) katingalipun kirang panjang, dados artikel katingal sepertos dhaptar. Mangga dipun jangkepi malih nggih. Matur nuwun. Wilujeng pelatihan lan Salam Wikipedia. Pras pirembagan 02:19, 13 September 2011 (UTC)

Artikel Artis Tokoh = Dhaptar[besut sumber]

Mbak Arum, artikel-artikel panjenengan ingkang ngenani artis, penyanyi, tokoh, grup band (biografi) tesih awujud dhaptar. Mangga dipun jlentrehaken supados saged sae. Menawi artikel awujud dhaptar kemawon kedah dikembangake. Nuwun. SIGIT link=:jv::Dhiskusi Panganggo:PL 05 SIGIT rembugan 02:20, 19 September 2011 (UTC)

2NE1[besut sumber]

Mbak Arum artikel panjenengan kanthi irah-irah 2NE1 gambar/foto dihapus Bot sumangga dipun gantos kersané dados artikel rintisan ingkang jangkep.Matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 06:30, 24 September 2011 (UTC)

ARTIKEL PILIHAN PAPAT LIMPAD II (FINAL)[besut sumber]

Nuwun Mbak ARUM

Panjenengan sampun saget ngempalake artikel pilihan panjenengan kanthi ngisi TING MRIKI.

Katentuan pangumpulan:

  1. Panjenengan saget ngempalake artikel pilihan uga ngembangake nganthi wates tanggal pangumpulan 9 Oktober 2011 jam 00:00 WIB.
  2. Artikel Pilihan bisa dijupuk saka artikel sempurna ing putaran I lan II (kanthi ketentuan durung diajukake dadi artikel pilihan).
  3. Wates wektu pangumpulan nganthi tanggal 9 Oktober 2011 jam 00:00 WIB, wenawa panjenengan ora ngumpulake ing tanggal iku. Panitia ndhuweni hak milih artikel kanggo di dhaptarake ing draf artikel pilihan.Matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 22:38, 27 September 2011 (UTC)

Re:artikel pilihan Putara II[besut sumber]

Matur nuwun Mbak Arum,artikel irah-irah Persepolis (Film)menawi dipunkersakake dados artikel pilihan, ajeng kula lebetake déning dhaptar ajuan artikel pilihan.Sumangga dipunkembangake kersane pikantuk biji ingkang sae.Matur nuwun. PL09Puryono| Pirembagan! 06:07, 28 September 2011 (UTC)

Artikel Rintisan durung dadi (putaran II PL II)[besut sumber]

Nuwun mbak arum menika irah-irah artikel panjenengan ingkang dereng bisa dilebetake ing dhaptar artikel rintisan karana ana kakurangané kayata:

  1. Vino G Bastian (profil bisa dilebokake ing infobox, interwiki durung ana)
  2. Kwon Yuri (profil bisa dilebokake ing infobox)
  3. Soehyoen ((profil bisa dilebokake ing infobox, interwiki)
  4. Eugene Christipher “Chris” O’Donnell ((interwiki durung ana+dikembangake))
  5. Eldewis (wis ana artikel Anaphalis javanica bis adigabung)
  6. Lembaga Administrasi Negara
  7. Histeria Dufan (interwiki durung ana)
  8. Ruwahan (interwiki durung ana)
  9. 7 Icon (kalimat pambuka durung ana lan interwiki uga durung ana)
  10. Labuhan Merapi (Interwiki durung ana lan kalimat dikembangake)
  11. Pante Bandengan Jepara (gambara/Foto durung ana+interwiki uga durung ana)
  12. Museum R.A. Kartini (interwiki durung ana)
  13. Objek Tawangmangu (interwiki durung ana)
  14. Kota Lama Semarang (interwiki durung ana)
  15. Curug Nglimut Kendal (interwiki durung ana)
  16. Taeyeon (Dikembangake maneh paragraf pambuka lan interwiki durung ana)
  17. Patung Kura-Kura Raksasa Jepara(interwiki durung ana)
  18. Keciput (interwiki durung ana)
  19. Krupuk Tengiri (interwiki durung ana lan dikembangake maneh paragraf pambuka)
  20. Curug Semirang Ungaran (interwiki durung ana+dikembangake maneh)
  21. Kangin (paragraf pambuka dikembangake maneh)
  22. Madumangsa (interwiki durung ana+pdikembangake maneh)
  23. Mas Penewu Suraksohargo (Interwiki durung ana)
  24. Anuskha Sharma (Interwiki durung ana)


Lan panjenengan kedah ngumpulake paling sithik 100.Artikel panjenengan pikantuk 133 artikel rintisan dadi lan durung dadi (31 Kalimat), Sugeng Nyala.Salam PL09Puryono| Pirembagan! 6 Oktober 2011 16.35 (UTC)

Artikel Pilihan Ojo disunting maneh[besut sumber]

Nuwun Mbak Arum, artikel Pilihan ingkang sampun di dhaptarake ing panitia ampun di sunting malih, amarga wis di sotorake déning sedaya juri.Matur nuwun lan semangat kalih dinten malih pungkasan Putaran II Papat Limpad.Salam PL09Puryono| Pirembagan! 8 Oktober 2011 18.05 (UTC)

Putaran III Papat Limpad Bar-baran[besut sumber]

Nuwun Mbak Nikken,Pungkasan Nyunting ing Putaran III Papat Limpad Paling telat:

  • Dina : Senin
  • Jam : 12.00 (awan)
  • Tanggal : Tanggal 10 Oktober 2011

Tasih wonten kalih dinten malih.Kangge ndamel artikel rintisan utawa ngerapekake artikel, sumangga langkung giat lan semangat.Menawi wonten artikel suntingan ingkang langkung sae saking katetuan ing ndhuwur panitia ora bakal diitung dadi kontribusine paserta.Matur nuwun.Semangat.Salam. PL09Puryono| Pirembagan!

Usul Papat Limpad II[besut sumber]

Mbak Arum, kula usul dipunawontenaken kompetisi Papat Limpad II ing ngriki nyuwun pamrayoginipun (dipun serat ing Warung Kopi nggih). Matur sembah nuwun. Pras pirembagan 15 Februari 2012 15.10 (UTC)

Panyuwunan swara alih hak opsis tgl 1 Juni 2012[besut sumber]

Wara-wara saka mas Revo: Ing tanggal 4 November 2011, ana pangurus anyar telu diangkat. Nanging amerga ana pangurus telu anyar iki diangkat, gunggungé pangurus ing Wikipédia Jawa dadi saya akèh lan sacara rélatif dadi luwih gedhé. Supaya ora disrengeni Wikimedia Foundation menawa cacahé opsis akèh banget, mula sawisé rerembugan karo sawetara panganggo sacara ‘’offline’’ (jaba jaringan) aku ngajokaké supaya hak opsis panganggo loro sing kapacak ing ngisor iki, dialihaké dhisik marang panganggo anyar telu sing 6 sasi kapungkur diangkat. Menawa rong panganggo iki aktif manèh, mengko hak opsisé bisa diparingaké manèh.

Panyuwunan swara diwiwiti tanggal 1 Juni 2012 lan dipungkasi ing tanggal 15 Juni 2012. Ing tanggal 16 Juni 2012 mengko diputusaké kasilé panyuwunan swara iki. Sok sapaa sing tanggal 1 Juni wis nggabung minimal 1 minggu lan wis ndarbèni suntingan 30 iji utawa sadurungé iki naté mèlu panyuwunan swara ing Wikipédia abasa Jawa, olèh mèlu maringi swara.

Kaca panyuwunan swara ana ing kéné. Ayo sing wis bisa mèlu mènèhi swara padha ngisi, wiwit tanggal 1 Juni 2012 dina Jemuwah. Matur nuwun.Pras pirembagan 30 Mei 2012 22.55 (UTC)

Wulan Asia Wikipédia 2016[besut sumber]

Awit kawigatèné Panjenengan tumrap Wikipédia Jawa, Panjenengan diundhang mèlu Wulan Asia Wikipédia!

Wulan Asia Wikipédia iku iku besutandhing (edit-a-thon) sajeroning jaringan (online) sing duwé ancas ngundhakaké seserepan lan panampa ing antaraning bebrayan agung Wikipédia Asia. Lumaku sasuwéné wulan Novèmber 2016, abiprayaning Wulan Asia ing Wikipédia Jawa iki nedya ngundhakaké cacah lan mutu artikel-artikel Wikipédia sing ana sambung raketé karo nagara-nagara Asia. Taun kapungkur, punjul 7.000 artikel disumbangaké lumantar 43 basa sajeroning Wulan Asia Wikipédia.

Minangka pratandhaning pamitran antaraning brayan-brayan agung Wikipédia ing Asia, saben panyarta sing nggawé saorané Patang (4) artikel kanthi minangkani paugeran bakal nampa kertu pos Wikipédia sing dirancang mirunggan saka nagara-nagara jaban rangkah sing mèlu kridha iki.

Wikipédiawan lan Wikipédiawati sing kasil nggawé artikel paling akèh ing sawijining Wikipédia, kaya ta ing Wikipédia Jawa iki utawa Wikipédia basa liyané, ing samengko nedya diupasadani minangka "Duta Asia Wikipédia".

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 12.39 (UTC)

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 12.39 (UTC)