Universitas Muria Kudus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Muria Kudus
Universitas Muria Kudus
Diadegaké1980
JenisSwasta
PresidhènProf. DR. dr. Sarjadi, Sp.PA
LokasiKabupatèn Kudus, Indonesia

Universitas Muria Kudus gadhah Profil inggih punika:

  1. Status: Swasta
  2. Kasebat: UMK
  3. Letakipun: Gondangmanis Bae, PO Box 53, Kudus 59352, Jawa Tengah
  4. Tlp: (0291) 439229
  5. Website: www.umk.ac.id
  6. E-mail: muria@umk.ac.id
  7. Rektor:Prof. DR. dr. Sarjadi, Sp.PA


Sejarahipun[besut | besut sumber]

  1. Tanggal dipunyasa: 9 Juni 1980
  2. Ingkang nglajengaken: 2000 ngantos 2012 Yayasan pembina Universitas Muria Kudus

Ing taun 1967 wonten STE ing Kudus. Salajengipun, DPD Golkar ingkang badhé dipundadosaken Universitas. Panggènipun ing désa Gondangmanis ingkang dipunsedyakaken déning Bupati Kudus wekdal punika, ing tanggal 12 Juni 1980 dipundadosaken Universitas Muria Kudus kaliyan 3 Fakultas. Dies Natalis: 12 Juni.

Fasilitas Kampus[besut | besut sumber]

  1. Cacahipun papan kuliah: 40 papan, wiyaripun 5200 m2
  2. Perpustakaan pusat: wiyaripun 610 m2, cacahipun buku 6829 irah-irahan, 18550 eksemplar
  3. Laboratorium Basa
  4. Laboratorium Komputer
  5. Laboratorium Internet
  6. Laboratorium Jaringan Komputer
  7. Laboratorium Manajemen
  8. Laboratorium Akuntasi
  9. Laboratorium Perbankan
  10. Laboratorium Bk
  11. Laboratorium Psikologi
  12. Laboratorium Hukum
  13. Laboratorium Produksi Tanaman
  14. Laboratorium Hama Penyakit Tanaman
  15. Laboratorium Ilmu Tanah lan Mikrobiolagi
  16. Laboratorium Griya Kaca lan Kebun Percobaan
  17. Laboratorium Otomotif
  18. Laboratorium Pengecoran Logam
  19. Laboratorium Permesinan
  20. Laboratorium Kerja Bngku lan Plat
  21. Laboratorium Gambar
  22. Laboratorium Pneumatik lan Hidrolik
  23. Laboratorium Fisika Dasar
  24. Laboratorium Analog
  25. Laboratorium Digital
  26. Laboratorium Telekomunikasi

Lembaga Penelitian[besut | besut sumber]

  1. Pusat Penelitian lan Ngembangaken (Puslitbang)
  2. Pusat Ngabdi kalih Masarakat (PPM)

Unit Kagiatan Mahasiswa[besut | besut sumber]

Badan Eksekutif mahasiswa (BEM) tingkat Universitas lan Fakultas, Resimen Mahasiswa (Menwa), UKM Mahasiswa Remen Alam, UKM KSR PMI, UKM Pena Kampus (Peka), UKM Paduan Suara, UKM Lembaga kang Ngembangaken Seni lan Budaya (LPSB), UKM Lembaga Studi Agama Islam, UKM Racana Muria Whira Shima, UKM Persekuthuan Mahasiswa Kristen, Katolik lan, UKM ulah raga.

Fasilitas Sapanunggalipun:

  1. Poliklinik
  2. Koperasi Mahasiswa
  3. Warnet
  4. Lapangan Ulah raga
  5. Kantin
  6. Radio Kampus
  7. Masjid
  8. Auditorium
  9. Papan kanggé Seminar[1]

Program Studi[besut | besut sumber]

  1. Fakultas Ékonomi
  2. Fakultas Hukum
  3. Fakultas keguruan lan Ilmu Pendidikan
  4. Fakultas Pertanian
  5. Fakultas Teknik[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. www.pdat.co.id(dipuntingali tanggal 4 Agustus 2011)
  2. www.iloveblue.com (dipuntingali tanggal 4 Agustus)