Sekretaris

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Aldila Jelita, salah satunggale mahasiswi Sekretaris

Sekretaris inggih punika saking tembung secretum (basa Latin) kang ateges wados.

Jinis Sekretaris[besut | besut sumber]

Sekretaris saged dipunbentenaken dados 2 inggih punika:

  1. Sekretaris Pribadhi, inggih punika sekretaris kang gadhahi tugas biyantu pimpinan lan boten gadhah anak buah. Tuladha: Sekretaris Direktur.Sekretaris Manajer, Sekretaris Rektor, Sekretaris Menteri.
  2. Sekretaris Umum, inggih punika sekretaris kang gadhahi tugas biyantu instansi utawi organisasi, kan gadhahi anak buah. Tuladha: Sekretaris Wewengkon, Sekertaris Nagara, Sekretaris Direktorat Jendral.
  3. Sekretaris kados gadhahi kaprigelan kangge ngerjaaken tugas-tugas ing kantor, tuladhanipun damel surat, nelefon, ngetik, lan saged ngoperasiake komputer, kearsipan, lan sapanunggalipun.[1]

Fungsi saking sekretaris[besut | besut sumber]

Sekretaris gadhahi fungsi inggih punika:

  1. Damel rencana lan ngolah bahan kangge ngrumusaken kebijakan kang wonten hubunganipun kalih umum lan damel rencana, kepegawéan kalih keartaan dinas.
  2. Ngelaksanaaken menehi fasilitas lan dukungan nglayani teknis admistrasi ing lingkup dinas.
  3. Ngelaksanaaken tugas damel surat, naskah dinas, kearsipan.
  4. Lan sapanuggale.[2]

Tugas Saking Sekretaris[besut | besut sumber]

Tugas sekretaris saged dipunbentenaken dados 3 inggih punika:

  • Tugas Rutin

Tugas kang dikerjaake saben dinten, senajan boten wonten perintah kusus saking pimpinan. Tuladha, ngetik, nelfon, ntrima tamu, lan kearsipan.

  • Tugas Khusus

Tugas punika mbetahaken perintah kusus saking pimpinan utawi mbutuhake pertimbangan lan pengalaman kang digadhahi sekretaris. Tuladha, damel prejanjen ngirim faksimil, lan sapanunggalipun.

Tugas punika asifat inisiatif utawi pamikiran sekretaris piyambak, kangge biyantu pimpinan. Tuladha, nata papan kantor, ngintunaken tandha slamet.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)id.shvoong.com(dipunitngali tanggal 8 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.dinkes-kabtangerang.go.id(dipuntingali tanggal 8Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sekretaris&oldid=985327"