Musiyum Kartini (Jepara)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Museum R.A. Kartini)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Museum R.A Kartini, Jepara

Museum Kartini, Jepara dipunyasa tanggal 21 April 1977, kang sami kaliyan seabad pèngetan R.A. Kartini déning Bupati Jepara, Sudikto SH. Museum Kartini wiyaripun 5210 mater pesagi lan wiyar wangunan 890 mèter kang wonten gedhong-gedhungipun.[1]

Wangunan Museum[besut | besut sumber]

Wangunan musiyum punika wonten 3 gedung inggih punika:

Gedung N dipundamel kanggé papan kagiyatan seni.

Kaistimewaan[besut | besut sumber]

Museum R.A Kartini

Museum inggih punika musiyum kang gadhah panilaran-panilaran R.A. Kartini lan kakangipun inggih punika R.M.P. Sosrokartono. Sapanunggalipun musiyum punika gadhah panilaran-panilaran benda kuna kang pinanggih ing wewengkon Kabupatèn Jepara. Koleksinipun inggih punika:

  • Ruang I inggih punika gedung K kanggé koleksi panilaran R.A. Kartini inggih punika benda-benda lan foto-foto piyambakipun.
  • Ruang II kaki K kanggé benda panilaran R.M.P. Sosrokartono.
  • Ruang III kaki K ngandhap kanggé benda-benda kang gadhah nilé sajarah purbakala, inggih punika arkéologi, keramik, lan sapanunggale, asil kas Jepara: ukir-ukiran, anyaman pring, lan sapanunggalipun.
  • Ruang IV gedung T wonten ri iwak raksasa Joko Tuwa kang panjangipun 16 mèter, kang pinanggih ing perairan Kapulauan Karimunjawa ing pertengahan wulan April1989.

Panggènipun[besut | besut sumber]

Museum Kartini dumunung ing Désa Panggang, Kacamatan Jepara, Kabupatèn Jepara, inggih punika ing alun-alun no 1 Jepara, ing sisih lor Pendopo Kabupatèn Jepara.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. www.kidnesia.com(dipuntingali tanggal 13 Agustus 2011)
  2. www.muséumindonesia.com(dipuntingali tanggal 13 Agustus 2011)