Curug Semirang Ungaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Curug Semirang

Curug Semirang Ungaran dumunung ing Dusun Gintungan, Désa Gogik, Kacamatan Ungaran Kulon, Kabupatèn Semarang, Provinsi Jawa Tengah. Curug iku dhuwuripun 45 mèter lan wonten ing pèrèng Gunung Ungaran. Ingkang badhé ing Curug Semirang punika, saged saking kutha Ungaran ing pertigaan Hotèl Ungaran Cantik (ing dalan Semarang-Sala) lajeng mlebet ing Stikes Ngudi Waluyo, lajeng nengen.[1]

Gunung Ungaran[besut | besut sumber]

Curug Semirang Ungaran, ing lerang Gunung Ungaran. Gunung Ungaran punika saged dipundaki saking Jimbaran-Ungaran, utawi saking Taman Wisata Candhi Gedung Songo, Ambarawa. Gunung Ungaran piyambak gadhah letak ing Kidul-Kulon Daya kutha Semarang kaliyan jarak 40 kilomèter. Tepatipun ing Kabupatèn Semarang. Gunung punika gadhah 3 gunung inggih punika: Gunung Gendol, Gunung Botak, lan Gunung Ungaran. Puncak saking Gunung Ungaran gadhah dhuwur 2.050 mdpl. Kangge ing Gunung Ungaran dipunbutuhaken wekdal 5 jam Gedung Songo, utawi 8 jam saking Jimbaran.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. biruselalu.info(dipuntingali tanggal 26 Agustus 2011)
  2. gunung-ungaran.html belantaraindonesia(dipuntingali tanggal 26 Agustus 2011)