Ranu Kumbolo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ranu Kumbolo ing lereng Semeru
Ranu Kumbolo
Kumbolo kang Asri

RANU KUMBOLO[besut | besut sumber]

Ranu Kumbolo inggih punika salah satunggalé danau utawi ranu wonten pegunungan Semeru, kang gadhahi dhuwur 2500 meter luwih ing dhuwur toya segara. Ranu Kumbolo dados misuwur amargi kaèndahanipun lan kamistisanipun papan punika. Selajenganipun, boten mung Ranu Kumbolo namung wonten prasasti kang diperkiraake peninggalan déning kerajaan Majapahit. Ranu Kumbolo sapunika sampun dados papan pendaki kangge camping sakderengipun nglajengaken panndakian wonten gunung Semeru. Ranu punika gadhahi paningalan kang asri lan eksotis.[1]. Semeru piyambak inggih punika salah sawijing gunung api kang paling dhuwur ing pulau Jawa. Semeru kados tasih aktif mgantos sapunika. Kawah déning gunung Semeru kang biasa kasebut Jonggring Kaloko, punika tasih diselubungi abu vulkanik. Kepala Bidhang Taman Nasional Bromo Tengger Semeru (TNBTS) wonten Lumajang, Jawa Timur nuturi, kathah peningalan kang èndah kang tumuju puncak Semeru salah satunggale inggih Ranu Kumbolo. Ranu Kumbolo gadhani suhu kang atis, yèn wektu wulan Juli-Agustus suhunipun dados 0 derajat Celcius.[2].

TUMUJU RANU KUMBOLO[besut | besut sumber]

Jalur kang badhe tumuju Ranu Kumbolo saged ditempuh lewat saking kutha Malang utawa Kabaupaten Lumajang, Jawa Timur. Saking pos TNBTS gadhahi perjalanan 5 kilometer, nyusuri lereng bukit kang kathah ditumbuhi Edelweis, selajengipun tumuju ing Watu Rejeng. Ing mriki wonten watu terjal kang indah. .[3]. Selajengipun punika tasih nanjak malih, wonten bukit sakderengipun tikungan ing Ranu Kumbolo dalanipun ampun bahaya. Ing tanjakkan akhir wonten pemandangan kang indah. Ing tengen e punika kang kasebut Ranu Kumbolo, ingkang toyonipun atis lan seger. Ranu Kumbolo déning gadhahi luas 14 ha. Déning badhe nyusuri Ranu Kumbolo saged ditempuh kados 30 menit. Flora kang wonten ing sekitar e Semeru inggih punika wet Cemara, Akasia, Pinus, Alang-alang lan Eelweis putih. Sakliyané punika wonten fauna-fauna inggih punika Macan Kumbang, Luwak, Kijang, Kancil, lan sapanunggale. Ing Ranu Kumbolo piyambak wonten Belibis kan tasih liar.[4]. sakliyane punika kang badhe ning Ranu Kumbolo saged lewat rute Tumpang-Ngadas-Ranu Pani.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) www.trackpacking.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
  2. ^ (id)anakkamera.posterous.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
  3. ^ (id) www.wisatamalang.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
  4. ^ (id) backpackerindonesia.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
  5. ^ (id)lifestyle.kompasiana.com(dipuntingali tanggal 21 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ranu_Kumbolo&oldid=1073999"