Sega pindhang Kudus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sega Pindang Khas Kutha Kudus
Godhong So Sega Pindang Kudus
Cluwak Sega Pindang

Sega Pindhang Kudus iku panganan persilangan saking rawon lan soto. Nanging sega pindhang inggih punika masakan kang unik. Sega pindhang punika panganan kas kitha Kudus, dibandingake kaliyan soto. Sega pindhang langkung énak lan sedep. Sega pindhang Kudus langkung kathah daging kebonipun. Sega pindhang inggih punika masakan berkuah' lan langkung ruwet katandhing soto. Citarasa kluwek lan kemiri, kang diimbangi déning ketumbar lan jinten. Santen kang kentel damel masakan punika langkung sedep. Selajengane punika daging kebo, kaliyan jeroan kebo dipundamel isi pindhang. Sadèrèngipun disajekake, godhong so (godhong mlinjo enom) dipunlebetaken wonten duduh kang umub. Godhong so punika wajib wonten ing nasi pindang Kudus.[1]. Pindang wonten ngriki boten sami kaliyan telur pindang.[2]

Sego pindhang punika limrahipun didampingaken kaliyan lauk pauk gorengan, yakni: tempe lan tahu goreng, paru goreng, perkedel kenthang, lan sate telur puyuh.[1]. Masakan punika ingkang saged dipunpadosi wonten Kudus, ugi saged dipunpadosi wonten kitha-kitha sanèsipun ingkang wonten sega pindhang kas Kudus. Tuladhanipun wonten Semarang, Yogyakarta, Bogor, Jakarta, lan kitha-kitha ing Jawi sapanunggale.[3]

Bahan lan Cara Damel[besut | besut sumber]

Kangge 12 porsi ‘’’Bahan Nasi Pindhang’’’ inggih punika:

‘’’Bumbu kang dialusake’’’ inggih punika:

‘’’Cara damel’’’:

  1. Daging Kebo dipungodhog ing toya sakcukupipun kanthi empuk, salajengipun ditirisake.
  2. Bumbu alus teles ditumis kanthi sedep lan mateng.
  3. Bumbu kang mpun ditumis dipunlebetaken wonten kaldu godhogan daging kebo.
  4. Tambahake bumbu sangrai alus.
  5. Lebetake lengkuas, kluwek, terasi, santen kentel lan gendhis abang, dicampur.
  6. Lebetake godhong so sadèrèngipun sajikake.
  7. Entas lan disajekake anget kaliyan sega putih.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b www.detikfood.com(dipuntingali 15 Juli 2011)
  2. baltyra.com(dipuntingali tanggal 15 Juli 2011
  3. omdimas.com(dipuntingali tanggal 15 Juli 2011)
  4. www.detikfood.com(dipuntingali tanggal 15 Juli 2011)