Umub

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Banyu nggodhok kanthi panas nggunakake kompor

Umub ya iku sawijining kahanan ing babagan substansi sing owah saka tahap cair menyang fase gas . [1] Suhu ing zat cair ing tekanan 1 atmosfir diarani titik didih. [1] Nalika umub, su

, suhu cairan ora bisa nambah amarga panas sing diwenehi bakal digunakake kanggo ngowahi cairan menyang gas. [1]

Jinis[besut | besut sumber]

Umub dipérang dadi 2 jinis, yaiku nggodhok kanthi sedheng (nggodhog kolam) lan mili nggodhok (nggodhok). [2] Jendhela bisu yaiku acara sing nggodhok sing ana ing permukaan sing digawe panas lan dicelup ing puddle cairan tanpa aduk. [2] Aliran didih minangka acara nggodhok sing dumadi ing saiki sing mili lan lumahing sing nggodhok minangka bagéan saka jalur alir. [2] Aliran fase cair lan aliran fasa uap sing ana gandhèngané ing alur iku penting kanggo aliran rong fase. [2]

Aplikasi[besut | besut sumber]

Miturut sinau ing acara sing umub, prinsip bisa digunakake minangka reaktor nuklir sing adhem. [2] Aplikasi liyane yaiku piranti elektronik sing nyenengake ing ngendi kasedhiyan ruwang kang wigati. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Prasodjo B, Naryoko, Djannah P, Tampubolon R, Damayanti E. 2006. Fisika. Yogyakarta: Yudhistira.
  2. a b c d e f Welty JR, Wicks CE, Wilson RE, Rorrer G. 2004. Dasar-dasar Fenomena Transport. Jakarta: Erlangga.