Revalina Temat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Revalina Sayuthi Temat
Revalina s temat 001.jpg
Miyos (1985-11-26) Novèmber 26, 1985 (umur 33)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Taun aktif 2001-sekarang
Tiyang sepuh Sayuti Temat & Rachmaniar

Revalina Sayuthi Temat utawa kang kerep diarani Revalina S. Temat (lair ing Jakarta, 26 Novèmber 1985; umur 33 taun).[1] Revalina S. temat iku salah sijiné juru main sinétron lan modhèl kang asalé saka Indonésia.[1] Revalina Temat iku anak saka pasangan Sayuti Temat lan Rachmaniar.[1] Jeneng Revalina Temat misuwur sawisé dadi bintang ing sinétron kang judhulé Bawang Merah Bawang Putih.[1] Revalina Temat iku anak nomer telu saka sadulur kang cacahé papat.[1] Revalina miwiti karir nalika dadi juwara favorit lomba pemilihan GADIS Sampul taun 1999.[1] Sawisé iku, Revalina banjur dadi modhèl lan sinétron. Saliyané iku, Reva uga akting ing layar lebar.[1] Sinetron kang tau dibintangi Revalina kaya ta Percikan (2001), Sangkuriang (2003), Cintaku di Kampus Biru 2 (2003-2004), Bawang Merah Bawang Putih, Dicintai, Hikmah 2, Kembang Surga, lan Rahasia Perkawinan.[1] Revalina uga tau dadi bintang video klip Kupilih Dia kang diyanyekaké karo Cokelat nalika taun 2004 lan Juwita kang dinyanyekaké Yovie & The Nuno.[1] Revalina uga tau akting ing filem layar lebar kang judhulé PEREMPUAN BERKALUNG SORBAN (PBS).[1] Film iki garapan sutradara Hanung Bramantyo kang caritané dijupuk saka Novèl karya Abidah Al Khalieqy.[1] Film iki duwé carita perjuangan salah sijiné muslimah kang jenengé Annisa.[1] Annisa iki tokoh kang diperanaké karo Reva.[1] Ing Indonesian Movie Awards 2009, Reva nampa penghargaan kang sepisanann lan dadi Ingkang maragani Utama Wanita Terfavorit lumantar filem PEREMPUAN BERKALUNG SORBAN.[1]

Reva tau pacaran karo wong lanang katurunan Arab ya iku Kemal Idris, anggota kulawarga Cendana, Panji Trihatmodjo, anaké Bambang Trihatmodjo.[1] Nanging kabéh banjur putus.[1] Reva duwé hobi ulah raga, kaya ta tenis, renang, lan futsal.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 17 Agustus 2011)
  2. movietei.com(dipunundhuh tanggal 17 Agustus 2011)