Astrologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aries

Astrologi inggih punika praktèk ingkang nggabungaken antawisipun posisi lintang-lintang lan pergerakanipun, dipunsangkutaken kaliyan lelampahan manungsa lan prabawanipun tumrap kagesangan manungasa ing donya.[1]. Astrologi kasebat ilmu Perbintangan. Ilmu Perbintangan anggadhahi sesambetan kalih pétangan inggih punika kanggé nemtokaken wiwitan wulan-wulan lan ngétang lelampahanipun lintang-lintang. Nganggé kalih dhasar perbintangan punika saged dipunmangertosi wekdal-wekdal, jaman-jaman, mangsa, arah kiblat, lan sapanunggalipun. Ilmu perbintangan punika salah satunggalipun cabang saking Èlmu Falak.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.bibleinfo.com(dipuntingali tanggal 7 Agustus 2011)