Madu mangsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Madumangsa)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Madumangsa

Madu mangsa inggih punika dhaharan saking laladan Jawi. Madu mangsa piyambak dados ikon laladan Jawi kaliyan dipundamêl tiyang tiyang ingkang sampun dangu.[1]

Rĕsèp damĕl madu mangsa[besut | besut sumber]

Resep kanggé damêl madu mangsa inggih punika:

  • Bahan kanggé damêl madu mangsa:

Bahan kanggé damêl madu mangsa inggih punika:

Caranipun damêl Madu Mongso inggih punika:

  • Gêndhis, santên, tapé kêtan, sarem dipuncampurakên kaliyan dipunudêk ngantos rata
  • Lajêng punika dipunmasak ing latu alit kaliyan dipunudĕk ngantos kĕnthĕl kaliyan kalis. Lajêng punika adonan sagĕd dipunangkat
  • Pundhut sêtunggal kêrtas lisah, lajêng punika dipunolèsi ngagêm lisah. Nembe punika pundhut satunggal séndhok adonan, dipundamêl wangun bundêr utawi lonjong, kaliyan sagêd wangun sapanunggalipun
  • Lajêng punika adonan dipungulung ing kêrtas lisah wau
  • Madu mangsa sagêd manis amargi saking tapé kêtan ingkang manis
  • Madu mangsa dipunmasak ngantos matêng, dados mbotên jamurên.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. blitar.olx.co.id(dipuntingali tanggal 28 Agustus 2011)
  2. resepmasakanindonesia.info(dipuntingali tanggal 28 Agustus 2011)