Pasisir Bandengan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pasisir Bandengan Jepara ingkang luwih dipunkenal kanthi nama Pasisir Tirta Samudra inggih punika salah satunggalipun objek unggulan ing Jepara, sapanunggale Pasisir Kartini. Pasisir ingkang gadhah let 8 Km lèr saking pusat alun- alun kitha Jepara punika misuwur amargi toyanipun ingkang taksih bening, pasir pethak, lan rimbun pohon pandan ing pesisiripun. Ing lokasi punika saged lenggah lan nikmati sesawangan. Sanèsipun punika, papan punika cocog kanggé kagiyatan remaja, kémah, main volley pasisir, sepédah santai, utawi kagiyatan- kagiyatan ingkang sarupi.[1]

Lokasi[besut | besut sumber]

Pasisir Bandengan dumunung ingDésa Bandengan, Kacamatan Kota Jepara, Kabupatèn Jepara, Provinsi Jawa Tengah.

Akses[besut | besut sumber]

Lelampahan saking Semarang, pengunjung saged nitih bus jurusan Semarang- Jepara. Dumugi ing Terminal Bus Jepara, dipunlajengaken nganggé angkot jurusan Pasisir Bandengan.

Akomodasi Lan Fasilitas[besut | besut sumber]

Ing Pasisir Bandengan gadhah sarana lan prasarana ingkang cekap lengkap inggih punika: shelter, kapal wisata, langgar, toilet saha papan padusan umum, mini market, motel/griya penginapan, griya dhahar(ingkang nyajiake masakan khas Pasisir Bandengan tuladha: Kerang Rebus, Rajungan, ikan bakar, pindhang srani, lan sapanunggalipun.[2] sapunika, pasisir bandengan sampun gadhah fasilitas ingkang langkung kathah. antawisipun: speedboat, bananaboat, cano, sepur-sepuran, papan kanggé dolanan (ayunan, jungkitan) lan sapanunggalanipun.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. www.ticjepara.com(dipuntingali tanggal 12 Agustus 2011)
  2. wisatamelayu.com(dipuntingali tanggal 12 Agustus 2011)