Roman Polanski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Roman Polanski

Roman Polanski ingkang dipuntepang dados Sutradara, panyerat, prodhuser filem punika sampun gadhah piala Oscar (Akademy Award). Film The Pianist (2002) ingkang ngeteraken Roman dados sutradara paling saé ing Academy Award. Sapanunggalipun punika dados naminasi kanggé kategori Best Picture. 2 filem China Town (1974) lan Tess (1980) namung ngeteraken Roman dados nominasi sutradara ingkang paling saé wonten Oscar. [1]

  • Asma Lair: Rajmund Roman Liebling
  • Asma Misuwur: Romek
  • Tanggal Lair: 18 Agustus 1933 Paris, Prancis
  • Dhuwur: 165 cm

Ing taun 1978 Roman Polanski kenging ukuman amargi merkosa lare ingkang umuripun 13 taun lan Roman tumuju ing Éropah saperlu ngéndha saking ukuman. Sesampunipun Roman ngéndha saking Keadilan Amérika, hakim ing perkawis punika gadhah sumpah kanggé gadhah Roman ing wingking panggènan mendem. Sanajan hakim séda taun 1989, direktur tetep boten saged mlebet ing AS, yèn boten, piyambakipun badhé dipuncepeng.

Ing taun 1969, Roman ing njawi kitha saperlu bisnis. Wekdal punika ugi, garwanipun, aktris Sharon Tate dipunsedakaken kanthi brutal déning anggota kulawarga sekte Charles Manson, sanajan Manson namung mrintahaken kepatèn kala wau, lan boten wonten sadangunipun kepatèn. Wekdal punika Sharon Tate nembé mbobot 8 wulan putra kang nomor satunggal. Roman ngendikan manawi penyesalan ingkang paling ageng ing gesangipun inggih punika boten wonten ing Cielo Drive, Beverly Hills, sarta Sharon Tate lan 4 tiyang sanèsipun dipunsedakaken kanthi brutal.

Garwanipun Roman[besut | besut sumber]

  1. Emmanuelle Seigner (30 Agustus 1989 – ngantos samangke) 2 putra
  2. Sharon Tate (20 Januari 1968 - 9 Agustus 1969) (séda)
  3. Barbara Lass (19 September 1959-1962) (pegat)

Film kang Disutradarai[besut | besut sumber]

  1. Rosemary's Baby (1968)
  2. Chinatown (1974)
  3. Tess (1979)
  4. The Usual Suspects (1995)
  5. Pulp Fiction (1994)
  6. The Pianist (2002)
  7. Lan Sapanunggalipun[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 9 Agustus 2011)
  2. ^ www.imdb.com(dipuntingali tanggal 9 Agustus 2011)