Histeria Dufan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Histeria

Histeria inggih punika salah satunggalipun wahana ingkang nembé wonten ing Dufan. Histeria inggih punika 2 menara kang saben toweripun gadhah kapasitas 12 tiyang. Tiyang kang nitih kados gadhah sensasi dados astronot ingkang dipununcalaken kaliyan roket tumuju luar akasa ngantos 60 mèter nginggilipun. Inggih punika obahan pneumatic ingkang alus kang gadhah kacepetan 4G (Gravitasi), salajengipun mluncur mandhap kanthi kacepetan minus 1G. Histeria, kang diadopsi saking tèknologi Amérika ndadosaken tiyang ngraosaken tegang. Histeria kasebat pérangan saking upaya perusahaan kang badhé nywarakaken konsèp marang masarakat kanthi madhuaken pendidikan lan hiburan.[1].

Medhia Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Histeria pérangan saking upaya perusahaan kang nywarakaken pendhidhikan marang masarakat ing Ancol Taman Impian, inggih punika konsèp kang maduaken unsur education (pendhidhikan) dan entertainment (hiburan). Sesarengan kaliyan wahana-wahana kang wonten ing Dufan lan lokasi rekreasi sapanunggalipun ing Ancol Taman Impian, wahana punika saged dados médhia pasinaon kang wonten hiburanipun lan dipunremeni déning tiyang. Histeria kalih gravitasipun pneumatik saged dados sarana pasinaon ngèlmu Fisika kang unik kanggé tiyang kang ngunjungi. Sapanunggalipun Fisika, Ancol Taman Impian saged dados sarana pasinaon biologi kelautan, kesenian, lingkungan, lan babagan sapanunggalipun. Ancol Taman Impian ing taun-taun punika sampun dadosaken edutainment kanggé basis pangembangan wahana-wahana lan program hiburan kang wonten ing Ancol Taman Impian. Supados boten namung minangka hiburan kemawon, edutainment punika Ancol Taman Impian gadhah kontribusi ing pangembangan sumber daya manungsa Indonesia.[2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. waspada.co.id(dipuntingali tanggal 3 Agustus 2011)
  2. www.solopos.com(dipuntingali tanggal 3 Agustus 2011)