Pada lingsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pada lingsa

Pada lingsa iku pratandha ing aksara Jawa Hanacaraka sing duwé ayahan padha karo tandha koma:

  • Yèn ukara dipungkasi nganggo aksara mati, sandhangan pangkon duwé fungsi minangka pada lingsa.
  • Pada lingsa uga duwé fungsi minangka pamisah ing pérangan tembung peprincèn.
  • Pada lingsa duwé fungsi minangka panyigeg cekakan tulisan jeneng, gelar lan cekakan liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]