Pada lingsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pada lingsa

Pada lingsa iku pratandha ing aksara Jawa Hanacaraka sing duwé ayahan padha karo tandha koma:

  • Yèn ukara dipungkasi nganggo aksara mati, sandhangan pangkon duwé fungsi minangka pada lingsa.
  • Pada lingsa uga duwé fungsi minangka pamisah ing pérangan tembung peprincèn.
  • Pada lingsa duwé fungsi minangka panyigeg cekakan tulisan jeneng, gelar lan cekakan liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]