Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka E (aksara Jawa))
Jump to navigation Jump to search

iku salah siji aksara swara sajeroning aksara Jawa hanacaraka kang nglambangaké vokal [e] lan kanggo nulisaké tembung serapan saka aksara liya. Minangka aksara swara, aksara I bisa dipasangi sandhangan kaya déné cecak utawa layar, nanging ora bisa dadi pasangan.

Aksara swara liyané ya iku: a, u, i, lan o. Aksara re (kang diarani pa cerek) lan le (kang diarani nga lelet) uga diarani aksara swara amarga ing basa Sangskreta "re" lan "le" kang tinulis lan iku kaanggep aksara swara.

Uga delengen[besut | besut sumber]