Wignyan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wignyan
Sandhangan panyigeg wignyan

Wignyan (ꦮꦶꦒ꧀ꦚꦤ꧀) utawi wisargah punika salah satunggiling sandhangan panyigeging wanda ingkang dipun-ginakaken wonten ing aksara Jawi Hanacaraka. Sandhangan wau minangka tandha wangun kados angka kalih ingkang dipunpasang ing pengkeripun aksara, supados aksara kalawau ungelipun dipunpungkasi kanthi ungel "h". Contonipun: aksara "ga" dipunsukani wignyan ,ungelipun dados "gah".

Ing salebeting baku Unicode versi 5.2 sandhangan wignyan punika minangka kodhe A983[1]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]