Ga (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ga
Aksara Jawa
Aksara nglegenaAksara murda
Aksara Latin:Ga
Fonem:[g]
Pasangan:

Ga iku aksara nglegena sajeroning aksara Jawa Hanacaraka sing nglambangaké uni /ga/. Aksara Ga dilatinaké dadi "Ga". Aksara Ga minangka salah siji aksara sing duwé wangun aksara murda (aksara kapital), sarta duwé wangun rèkan kanggo makili uni /gha/ kaya aksara غing aksara Arab.

Uga delengen[besut | besut sumber]