Ga (aksara Bali)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ga
Aksara Bali
Bali Ga.png
Aksara Latin:Ga
Fonèm:[g]
Warga aksara:kanthya
Gantungan:

Ga punika salah satunggaling aksara wianjana (aksara konsonan) ing sistem panyeratan aksara Bali ingkang nglambangaken swanten /g/. Manawi dipunlatineken, lajeng aksara punika dipunserat "Ga".

Panganggenipun[besut | besut sumber]

Panganggénipun aksara Ga sami kaliyan panganggénipun Ga (Dewanagari: ग) ing abjad basa Sansekerta. Ing sistem panyeratan aksara Bali, Ga dipun-ginakaken ing tetembungan ingkang gadhah swanten /g/ saking basa Bali utawa basa non-Bali. Salawas Ga boten dipunsukani sandhangan swanten, lajeng Ga dipunwaos "ga" (waos: /gə/ utawa /ga/, tumut tembungipun).

Ningali ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Tinggen, I Nengah. 1993. Pedoman Perubahan Ejaan Basa Bali dengan Huruf Latin dan Huruf Bali. Singaraja: UD. Rikha.
  • Surada, I Made. 2007. Kamus Sanskerta-Indonesia. Surabaya: Penerbit Paramitha.