Cakra (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Cakra (guwung))
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sandhangan cakra

Cakra iku sandhangan wyanjana sajeroning aksara Hanacaraka kanggo mènèhi wanda /ra/ ing siji aksara. Sandhangan iki awangun lengkung lan dunungé ana ing sangisoring aksara. Aksara sing wis ditambahi cakra uga bisa didokoki sandhangan swara manèh.

Pasangan aksara uga bisa diwènèhi sandhangan cakra, nanging tumrap aksara "ta", "ka" lan "la" yèn diwènèhi sandhangan cakra panulisané owah dadi wangun wutuh.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]