Ra (aksara Jawa)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ra
Aksara Jawa
Javanese script - Ra.png
Aksara Latin: Ra
Fonem: [r]

Ra iku salah siji aksara nglegena jroning aksara Jawa Hanacaraka sing nglambangaké uni /ra/. Aksara Ra dilatinaké dadi "Ra". Kanggo makili uni /re/, aksara Ra ora diwènèhi sandhangan pepet, ananging diwakili déning aksara sing disebut Pa cerek (Javanese script - Re.png).

Deleng uga[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ra_(aksara_Jawa)&oldid=411182"