Ra (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ra
Aksara Jawa
Javanese script - Ra.png
Aksara Latin:Ra
Fonem:[r]

Ra iku aksara nglegena sajeroning aksara Jawa Hanacaraka kang nglambangaké uni /ra/. Aksara Ra dilatinaké dadi "Ra". Kanggo makili uni /re/, aksara Ra ora diwènèhi sandhangan pepet, nanging diwakili déning aksara kang karan Pa cerek (Javanese script - Re.png).

Uga delengen[besut | besut sumber]