Péngkal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Péngkal

Péngkal iku sandhangan wyanjana sajeroning aksara Jawa Hanacaraka sing gunané kanggo mènèhi wanda /ya/ ing siji aksara, mèmper cakra. Sandhangan péngkal iki dunungé ana ing sangisoré aksara. Aksara sing wis ditambahi sandhangan péngkal uga bisa dipasangi sandhangan swara manèh.

Pasangan aksara uga bisa diwènèhi sandhangan péngkal, nanging tumrap aksara "ta", "ka" lan "la" yèn diwènèhi sandhangan péngkal panulisané owah dadi wangun wutuh.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]