Nya (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

nya
Aksara Jawa
Aksara nglegenaAksara murda
Aksara Latin:nya
Fonem:[ɲ]
Pasangan:

Nya (ꦚ) iku aksara nglegena sajeroning aksara Jawa Hanacaraka kang nglambangaké uni /ɲa/. Aksara "ꦚ" dilatinaké dadi "nya" utawa "Ña". Aksara ꦚ minangka salah siji aksara kang duwé wangun aksara murda (ꦘ - jnya).

Uga delengen[besut | besut sumber]