Nya (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Nya
Aksara Jawa
Aksara nglegenaAksara murda
Aksara Latin:Nya
Fonem:[ɲ]
Pasangan:

Nya iku aksara nglegena sajeroning aksara Jawa Hanacaraka kang nglambangaké uni /ɲa/. Aksara Nya dilatinaké dadi "Nya" utawa "Ña". Aksara Nya minangka salah siji aksara kang duwé wangun aksara murda (aksara kapital).

Uga delengen[besut | besut sumber]