Taling tarung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taling tarung
Sandhangan swara

Taling tarung iku sawjining sandhangan swara sajeroning aksara Hanacaraka, kang ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena dadi swara /o/. Sandhangan swara taling tarung iki dunungé ing sakiwa-tengening aksara. Pocapan aksara nglegena kang dipasangi sandhangan iki banjur owah, tuladha aksara nglegena 'ga' kang dipasangi sandhangan wulu dipocapaké 'go'.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]