Menyang kontèn

Taling tarung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Taling tarung
Sandhangan swara

Taling tarung iku sawjining sandhangan swara sajeroning aksara Hanacaraka, kang ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena dadi swara /o/. Sandhangan swara taling tarung iki dunungé ing sakiwa-tengening aksara. Pocapan aksara nglegena kang dipasangi sandhangan iki banjur owah, tuladha aksara nglegena 'ga' kang dipasangi sandhangan wulu dipocapaké 'go'.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]