Keret

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sandhangan keret

Keret utawa Ceret iku sandhangan sajeroning aksara Hanacaraka kanggo mènèhi wanda /re/ ing sawijining aksara. Sandhangan iki awangun lengkung lan dunungé ana ing sangisoring aksara. Aksara nglegena sing wis ditambahi keret uniné owah dadi tambah uni re. Tuladha: aksara nglegena "ga" ditambahi sandhangan keret uniné dadi "gre"

Pasangan aksara uga bisa diwènèhi sandhangan keret, nanging tumrap aksara "ta", "ka" lan "la" yèn diwènèhi sandhangan keret panulisané owah dadi wangun wutuh.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]