Ka (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ka
Aksara Jawa
Aksara nglegenaAksara murda
Aksara Latin:Ka
Fonem:[k]
Pasangan:

Ka iku aksara nglegena sajeroning aksara Jawa Hanacaraka sing nglambangaké uni /ka/. Aksara Ka dilatinaké dadi "Ka". Aksara Na minangka salah siji aksara sing duwé wangun aksara murda (aksara kapital), sarta duwé wangun rèkan kanggo makili uni /khå/ kaya aksara خ sajeroning aksara Arab.

Uga delengen[besut | besut sumber]