Sa (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sa
Aksara Jawa
Aksara nglegena Aksara murda
Aksara Latin: Sa
Fonem: [s]
Pasangan:

Sa iku aksara nglegena sajeroning aksara Jawa Hanacaraka sing nglambangaké uni /sa/. Aksara Sa dilatinaké dadi "Sa". Aksara Sa minangka salah siji aksara sing duwé wangun aksara murda (aksara kapital), sarta duwé wangun rèkan kanggo makili uni /sya/ kaya aksara ش ing aksara Arab.

Uga delengen[besut | besut sumber]