Sa (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sa
Aksara Jawa
Aksara nglegenaAksara murda
Aksara Latin:Sa
Fonem:[s]
Pasangan:

Sa iku aksara nglegena sajeroning aksara Jawa Hanacaraka sing nglambangaké uni /sa/. Aksara Sa dilatinaké dadi "Sa". Aksara Sa minangka salah siji aksara sing duwé wangun aksara murda (aksara kapital), sarta duwé wangun rèkan kanggo makili uni /sya/ kaya aksara ش ing aksara Arab.

Uga delengen[besut | besut sumber]