Pepet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Pepet (Hanacaraka))
Jump to navigation Jump to search
Pepet
Sandhangan swara

Pepet iku sawjining sandhangan swara sajeroning aksara Hanacaraka, sing ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena dadi swara /ě/. Sandhangan swara suku iki dunungé ing sadhuwuring aksara. Pocapan aksara nglegena sing dipasangi sandhangan iki banjur owah, tuladha aksara nglegena 'ga' sing dipasangi sandhangan wulu dipocapaké 'gě'.

Kajaba kanggo aksara "ra" lan "la", aksara iki yèn ditambah pepet panulisané ora banjur dadi "ra dipasangi sandhangan pepet" lan "la dipasangi sandhangan pepet" nanging nganggo aksara mligi, kaya kacetha ing gambar iki. Aksara mligi re le.png

Sajeroning standar Unicode versi 5.2 sandhangan pepet iki wujud kodhe A9BC[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]