Wignyan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Wisarga)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wignyan
Sandhangan panyigeg wignyan

Wignyan (ꦮꦶꦒ꧀ꦚꦤ꧀) utawi wisargah punika salah satunggiling sandhangan panyigeging wanda ingkang dipun-ginakaken wonten ing aksara Jawi Hanacaraka. Sandhangan wau minangka tandha wangun kados angka kalih ingkang dipunpasang ing pengkeripun aksara, supados aksara kalawau ungelipun dipunpungkasi kanthi ungel "h". Contonipun: aksara "ga" dipunsukani wignyan ,ungelipun dados "gah".

Ing salebeting baku Unicode versi 5.2 sandhangan wignyan punika minangka kodhe A983[1]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]