Cecak (aksara Jawa)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Cecak (Hanacaraka))
Cecak

Cecak punika salah satunggiling sandhangan panyigeging wanda ingkang dipun-ginakaken wonten ing aksara Jawi Hanacaraka. Sandhangan wau minangka tandha wangun koma ing sainggiling aksara, supados aksara kalawau ungelipun dipunpungkasi kanthi ungel "ng". Contonipun: aksara "ga" dipunsukani cecak ,ungelipun dados "gang".

Wonten ing satandar Unicode versi 5.2 kodhe sandhangan cecak punika minangka kodhe A981[1]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]