Nickelodeon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nickelodeon
Nickelodeon logo new.svg
Diluncuraké 1 Desember 1977
Sing duwé MTV Networks (Viacom)
Saluran afiliasi - TV Land
- Nick 2
- The N (kini TeenNick)
- MTV
- VH1
- Nicktoons Network
- Noggin (kini Nick Jr.)
Situs web http://www.nick.com

Nickelodeon (dikenal uga kanthi jeneng Nick, sadurungé duwé jeneng Pinwheel; diadegaké ing tanggal 1 Desember 1977) yaiku salah sijiné jaringan TV kabel khusus kanggo acara bocah cilik lan praremaja, nanging uga nayangké program kanggo remaja ing blok acara TEENick.[1] Pisanan mung ana ing Amerika Serikat, nanging saiki wis ana ing negara-negara kaya ing wilayah Asia Tenggara kayata Indonesia), India, Jepang, Australia, Selandia Baru, Britania Raya, Skandinavia, Eropa Barat, lan Amerika Latin.[1] Ing Indonesia program Nickelodeon bisa dideleng ing Global TV lan TV kang bayar kayata Indovision lan First Media.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Nickelodeon wis akèh mproduksi lan nyiaraké program. Nickelodeon dadi kondhang liwat icon kang ana ing program komedi You Can't Do That on Television.[1] Banjur icon kuwi dienggo ing sajroné program kang ana.[1]

Jaringan internasional[sunting | sunting sumber]

Ing saja jabané Amerika Serikat, Nickelodeon uga ana ing Afrika Selatan, Argentina, Australia, Bangladesh, Belanda, Belgia, Bolivia, Brasil, Britania Raya, Chili, Denmark, Ekuador, El Salvador, Filipina, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Hongaria, India, Irlandia, Israel, Indonesia, Jepang, Jerman, Kazakhstan, Kolombia, Korea Selatan, Kosta Rika, Malta, Malaysia, Meksiko, Norwegia, Pakistan, Panama, Perancis, Peru, Portugal, Republik Dominika, Romania, Rusia, Selandia Baru, Singapura, Spanyol, Sri Lanka, Swedia, Turki, Uruguay, lan Venezuela. Nickelodeon diadegaké ing Britania Raya ing tanggal 1 September 1993.[2] Ing Britania Raya uga ditambah karo saluran tambahan kang dijenengké Nick Junior.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Nick(06 Agustus 2011)
  2. ^ a b (en)Nick(06 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nickelodeon&oldid=832029"