Nickelodeon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nickelodeon
Nickelodeon logo new.svg
Diluncuraké 1 Dhésèmber 1977
Sing duwé MTV Networks (Viacom)
Saluran afiliasi -TV Land
-Nick 2
-The N (kini TeenNick)
-MTV
-VH1
-Nicktoons Network
-Noggin (kini Nick Jr.)
Situs web http://www.nick.com

Nickelodeon (dikenal uga kanthi jeneng Nick, sadurungé duwé jeneng Pinwheel; diadegaké ing tanggal 1 Dhésèmber 1977) ya iku jaringan TV kabel mirunggan kanggo acara bocah cilik lan praremaja, nanging uga nayangké program kanggo remaja ing blok acara TEENick.[1] Pisanan mung ana ing Amérika Sarékat, nanging saiki wis ana ing nagara-nagara kaya ing wewengkon Asia Tenggara kaya ta Indonésia), India, Jepang, Australia, Selandia Baru, Britania Raya, Skandinavia, Éropah Barat, lan Amérika Latin.[1] Ing Indonésia program Nickelodeon bisa dideleng ing Global TV lan TV kang bayar kaya ta Indovision lan First Media.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Nickelodeon wis akèh mproduksi lan nyiaraké program. Nickelodeon dadi kondhang liwat icon kang ana ing program komedi You Can't Do That on Television.[1] Banjur icon iku dienggo ing sajeroning program kang ana.[1]

Jaringan internasional[besut | besut sumber]

Ing saja jabané Amérika Sarékat, Nickelodeon uga ana ing Afrika Selatan, Argentina, Australia, Bangladesh, Walanda, Bèlgi, Bolivia, Brasil, Britania Raya, Chili, Denmark, Ekuador, El Salvador, Filipina, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Hongaria, India, Irlandia, Israèl, Indonésia, Jepang, Jerman, Kazakhstan, Kolombia, Koréa Kidul, Costa Rica, Malta, Malaysia, Meksiko, Nurwègen, Pakistan, Panama, Perancis, Peru, Portugal, Républik Dominika, Romania, Rusia, Selandia Baru, Singapura, Spanyol, Sri Lanka, Swedia, Turki, Uruguay, lan Venezuela. Nickelodeon diadegaké ing Britania Raya ing tanggal 1 September 1993.[2] Ing Britania Raya uga ditambah karo saluran tambahan kang dijenengké Nick Junior.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Nick(06 Agustus 2011)
  2. ^ a b Nick(06 Agustus 2011)