Nickelodeon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Nickelodeon
Nickelodeon logo new.svg
Diluncuraké 1 Desember 1977
Sing duwé MTV Networks (Viacom)
Saluran afiliasi - TV Land
- Nick 2
- The N (kini TeenNick)
- MTV
- VH1
- Nicktoons Network
- Noggin (kini Nick Jr.)
Situs web http://www.nick.com

Nickelodeon (dikenal uga kanthi jeneng Nick, sadurungé duwé jeneng Pinwheel; diadegaké ing tanggal 1 Desember 1977) ya iku jaringan TV kabel khusus kanggo acara bocah cilik lan praremaja, nanging uga nayangké program kanggo remaja ing blok acara TEENick.[1] Pisanan mung ana ing Amerika Serikat, nanging saiki wis ana ing nagara-nagara kaya ing wewengkon Asia Tenggara kayata Indonésia), India, Jepang, Australia, Selandia Baru, Britania Raya, Skandinavia, Éropah Barat, lan Amerika Latin.[1] Ing Indonésia program Nickelodeon bisa dideleng ing Global TV lan TV kang bayar kayata Indovision lan First Media.[1]

Sejarah[sunting | besut sumber]

Nickelodeon wis akèh mproduksi lan nyiaraké program. Nickelodeon dadi kondhang liwat icon kang ana ing program komedi You Can't Do That on Television.[1] Banjur icon iku dienggo ing sajroné program kang ana.[1]

Jaringan internasional[sunting | besut sumber]

Ing saja jabané Amerika Serikat, Nickelodeon uga ana ing Afrika Selatan, Argentina, Australia, Bangladesh, Walanda, Belgia, Bolivia, Brasil, Britania Raya, Chili, Denmark, Ekuador, El Salvador, Filipina, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Hongaria, India, Irlandia, Israèl, Indonésia, Jepang, Jerman, Kazakhstan, Kolombia, Korea Selatan, Kosta Rika, Malta, Malaysia, Meksiko, Norwegia, Pakistan, Panama, Perancis, Peru, Portugal, Républik Dominika, Romania, Rusia, Selandia Baru, Singapura, Spanyol, Sri Lanka, Swedia, Turki, Uruguay, lan Venezuela. Nickelodeon diadegaké ing Britania Raya ing tanggal 1 September 1993.[2] Ing Britania Raya uga ditambah karo saluran tambahan kang dijenengké Nick Junior.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Nick(06 Agustus 2011)
  2. ^ a b (en)Nick(06 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nickelodeon&oldid=1053346"