Kreteg Alexandre-III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kreteg Alexandre-III
Kreteg Alexandre-III
Suwasana sore ing kreteg Alexandre III,kanthi latar mburi Grand Palais
Ngangkut 2 lajur
Lokasi Kutha Paris, Prancis
Desain Cassien-Bernard, Sepupu,
Résal, Alby
Gunggung rentangan 1 (kreteg utama)
1 (Omah Seni)
Tanggal pambukaan 1.896 - 1900
Koordinat 02/18/49/E

Kreteg Alexandre III iku jeneng kreteg lengkungan tunggal déning telu artikulasi kanggo nggandhèngaké Champs-Élysées, Invalides lan Menara Eiffel. Uga dadi salah sijiné kreteg ing Prancis kanthi rerenggan patung kang dumunung ana ing sisih kiwa tengené kali Seine, kagolong dadi kaajaiban tèhnik abad angka 19.[1].Kreteg Pont Alexandre III dirancang kanthi gaya Art Nouveau déning panjenengané Résal lan Alby ing taun 1896-1900 duwé jembar 6 mèter, dawa 107 mèter lan wiyar 40 mèter.Kreteg kang duwé 4 kolom granit lan patung ing sisih ndhuwur lelapis emas ngambarake kamisuwran kutha paris ing jaman paperangan [1][2]. Sajeroning ekstremitas kreteg Pont Alexandre duwé saka kanthi dedeg 17m,lan patung Pegasus kang duwé mahkota disepuh déning bahan perunggu dadi pratandha kawisuwuran kutha Paris,Prancing babagan Seni, Èlmu Pengetahuan, Perdagangan lan Industri.Dalanan kreteg kan duwé jobin marmer meetandhaké seni kontemporer saka sajarah Renaissance lan Prancis Louis XIV [1][2]. Kreteg iki uga ngubungaké Hotèl des Invalides, Grand sarta Petit.[2]. Ing tengah kreteg kawengkar dumadi loro komposisi saka tembaga,lan ing sisih hulu kawengkar dumadi patung widadari Seine sarta sisih hilir kawengkar déning patung nimfa Neva.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Kreteg Pont Alexandre III kang diwiwiti pambangunané wulan Mèi 1897,lan diresmiaké minangka pambuka Pamèran Universal ing Paris taun 1902, watu kapisanan disemelehake déning panjenengané Tsar Nicolas II saka Ruslan taun 1896, tumuju pralambang makarya bareng Franco-Ruslan, dimadegaké kanthi tapak asma aliansi watara taun 1891. bapaké Tsar Alexander III (1845-1894) lan Présidèn Républik Prancis Sadi Carnot[1]. Pambangunan kreteg karya seni panjenengané insinyur Résal Jean Amédée Alby, sarta arsitèk Cassien-Bernard lan Gaston Cousin3 [1].

Dibangun déning sumbu Esplanade des Invalides sok diarani Invalides, panjenengané mimpin menyang Petit Palais lan Grand Palace [1].Pambangunan kreteg ugu duwé mupangat kanggo Pameran Universal [1].Kababr ing tembok sisih tengen kali, duwé prasasti tètulis: "Ing tanggal 14 April 1900, Émile Loubet Présidèn Prancis mbuka lan miwiwiti Expo Pont Alexandre III [1].

Struktur[besut | besut sumber]

sket kreteg simetris.

Kawiwitan taun 1824, panjenengané Navier miwiti ngawé kreteg gantung Champs-Élysées. Asebab kontruksi kang kurang migunani lan durung kuwat kanggo panyebrangan, kapeksa dipugar sadurungé kreteg dadi kurang lueih taun 1828 [3] Minangka kaputusan kutha Paris dadi panyelenggara Pameran Dunia taun 1900, Panjenengané Navier mutusaké mugar Palais de l'Industrie minangka didadèkaké pura ing sakiwa tengené dalan kanggo ngalang des Invalides [3].Galangan kreteg kang dnhuweni amba 50m, disempitake dè ukuran 40 m kang tumuju ngelancarake transportasi darat lan kali. Kreteg kang duwé ornamen, patung motif dekoratif diwujudake kanthi simetris ing kiwa tengené dalan [4].

Kahanan Kreteg Alexandre III saka Avenue du Marechal Gallieni
Karya seni patung lelapis emas saka watu counterweights

Kreteg kang duwé bahan utama waja cor lan dijangkepi déning abutment.Pondasi kang di duduk kang ditandur ing ngisor kali, nyebabaké kontruksi kurang apik, kahanan kaya mangkono iku ndadikake kontruksi kurang apik lan ora fatal[5].

Kreteg Alexandre III. Canvas Georges Souillet, kang dikerjake pungkasan abad XIX ×10{{{1}}} (Carnavalet Museum, Paris)

.

Kreteg kang kagolong ing klasifikasik sajarah monumen tanggal 29 April 1975 banjur diwènèhi tandha Warisan saka abad angka rongpuluh utawa asring sinebut Warisan saka abad XX lan minangka primeter saka pamarèntah laladan dilindungi saka arondisemen 7 Paris [5]..

Treteg Alexandre III kagolong treteg logam, duwé jembar 40m kontruksi lengkungan tunggal kanthi dawa 107 m déning cacahè telu saka artikulasi, treteg kang nyebrangi Seine duwé cacahé trowongan loro ing sisih kiwa tengené.[6]. treteg kang duwé warna dhasar klawu, ijo, soklat déning kadadéan réstorasi taun 1998 [6].

  • Jinis Konteruksi; Kreteg duwé saka lengkung
  • Madeg (diyasa):Taun 1897 - 1900
  • Diresmikake):Taun tanggal 14 April 1900
  • Arsitek:Cassien-Bernard dan Gaston Cousin
  • Insinyur:Jean Amédée Alby dan Résal
  • Dekorasi:Karya George Récipon Emmanuel Fremiet, Jules Félix Coutan, Henri Désiré Gauquié, Grandzlin Pierre Granet, Alfred Lenoir, Laurent Honoré Marqueste André Paul Arthur Massoulle, Gustave Michel, Léopold Morice, Abel Poulin, Clément Steiner[7]..
  • Bahan: Waja
  • Dawa total: 160 mèter
  • Dawa sakabean: 107.50 mèter
  • Beam width: 40 mèter
  • Panah: 1/17 ratio (tinggi / jangkauan)
  • Perusahaan: Groupe Fives-Lille antara lain
  • Monumen Sajarah: 1975

Karana jarak kang amba déning dhuwur kreteg, Pont Alexandre III duwé tèhnik surung lateral kang wigati marang kakuatan kreteg. Minangka ngindari kapal kang nyebrang panjenengané ngerancang dag kreteg dikuatake déning blok beton, lan pondasi[8].. dekorasi

Dumunung[besut | besut sumber]

Kreteg kang dumunung ing Seine:

Kreteg swa
Hilir:
Pont des Invalides

Paris-Ponts-AlexandreIII.png || align="center" |menyang hulu:
Pont de la Concorde

Dekorasi[besut | besut sumber]

Arsitèk Joseph Cassien Bernard dlan Gaston Cousin, diangkat ing taun 1896-an lankalebu ing kaprésidhènan AS Maret 1897, sawisé kasil bebungah déning karya logam [9]. Pambangunan kreteg, arsitèk duwé tanggung jawab minangka ngerjakake babagan ornamen dekoratif kang ana ing motif lan patung, pambageyan struktur diputusake minangka taun 1895, saduruné kalaksanan pambangunan kreteg Alexandre-III[9]. Dèning pérangan kang ngurusi pameran dipasrahake insinyur Résal lan Alby.[9]

Karakter dekorasi kang ana ing saubengé kreteg minangka dijupuk saka buku kanggo referensi Pameran Universal [9].Kaloro Arsitèk nyampurake dekorasi simetris ing saben-saben ornamen kang ana kanthi wujud simetris, pérangan patung uga digambarake kanthi gamblang anané draperi lan pebandhing patung kanthi proposional déning wujud asliné [9].Pérangan-pérangan utama patung kang utama digarap lan dilapisi emas lan logam, minangka nyimbolake katrenteman sarta kasugihan nagara Prancis [9]. Kahanan pangarapan ornamen lan patung ora luput saka konstruksi logam lan aneka warna kanggo wujudake kaendahan.[9]

Papat pérangan kretek mlebu lawang menara ya iku:

  • Sisih tengen, hulu:Digarap déning panjenenganè Emmanuel Fremiet, kanthi sesirah La renommée des art [10],
  • Pérangan hilir: digarap déning panjenenganè Emmanuel Fremiet,kanthi sesirah La renommée des sciences[10]
  • Pérangan kiwa, hulu:digarap déning panjenenganè Pierre Granet;kanthi judulLa renommée au combat[10]
  • Kiwa sisih hilir: digarap déning panjenenganè Pégase, kanthi sesirah Renommée de la Guerre[10]
The Renaissance France karya déning panjenenganè Jules-Félix Coutan

Dekorasi treteg pérangan menara kanthi cacahé papat duwé tema-tema kaya ta:

Patung wujud singa kang ana ing sisih kiwa lan tengen kreteg dijupuk saka buku karya pnulis:

  • Patung singa pérangan kiwa treteg dijupuk saka buku karya: Jules Dalou;
  • Patung singa pérangan kiwa treteg dijupuk saka buku karya: Georges Gardet

Wujud patung déning bahan utawa perunggu lan tembaga ing sisih kiwa tengen pilar kreteg ya iku:

  • Les amours soutenant les quatre lampadaires papat lampu pratanda katresnanan karya panjenengané Henri Désiré Gauquié;
  • Papat patung wujud pangeran jenius minangka numpak iwak lan kerang, karya panjenengané Léopold Morice dan André Massoulle;
  • Pérangan Hulu: Patung Nymphs saka Neva Ruslan, karya panjenengané George Récipon;
  • Pusat Hilir: Nymphs saka Seine déning tangan Paris,karya panjenengané Georges Récipon.

Pérangan patung siji lan patung liyané duwé konsep ngubungake antara Tarot saka Marseille lan Kreteg Alexandre III.Cacahé wujud 21 Arcan nunjukake déning wanitaing saubengé mandorla lan dikubengi papat patung kang duwé karakter béda.Kapapat karakter misterius mawakili arca minor Tarot. Pedang diwakili déning manuk garudha, tongkat singa, lan sapi (interpretasi Alejandro Jodorowsky. Patung kang ana ing kreteg kanthi lelapis emas dipadukake déning papat saka kang tumuju ngangkat gaya lateral.

Film[besut | besut sumber]

Diangkat dadi sesirah filem ing taun 2012: Les Saveurs du palais'

Pont-Alexandre-III-et-Invalides.jpg

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Kategory:Pangunjung objek wisata ing Paris

Coordinates: 48°51′49″N 2°18′49″E / 48.86361°N 2.31361°E / 48.86361; 2.31361

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Pont Alexandre-III sur www.insecula.com. Consulté le 03 April 2013.
  2. ^ a b c d (ing basa Prancis) Pont Alexander III - Pont Alexander III information and pictures (diunduh tanggal 06 April 2013
  3. ^ a b (ing basa Prancis) [Le site naturel inscrit Ensemble urbain à Paris englobe les 11 premiers arrondissements, ainsi que les 16×10{{{1}}} et 17×10{{{1}}} arrondissements et une partie des autres arrondissements extérieurs].
  4. ^ Anne Burnel, 1995 p. 140 tanggal 3 Maret 2013).
  5. ^ a b Narration Pont Alexandre-III sur www.otua.org, Office Technique pour l'Utilisation de l'Acier. Consulté le 27 août 2010.
  6. ^ a b ]
  7. ^ Sites inscrits sur www.ile-de-france.ecologie.gouv.fr.
  8. ^ Narration Pont Alexandre-III sur www.otua.org, Office Technique pour l'Utilisation de l'Acier.
  9. ^ a b c d e f g Jean Résal, Considérations sur 'esthétique des constructions métalliques, p. 253-272, Annales des ponts et chaussées, 1918 Gallica
  10. ^ a b c d Notice sur la base e-monumen
  11. ^ (ing basa Prancis) Gallica.Jean Résal, Amédée Alby, Notes sur la construction du pont Alexandre III - Première partie, p. 165-214 et planches 4 à 8, Annales des ponts et chaussées, Dunod, Paris, 1898, 1Cithakan:Er trimestre (diunduh 03 April 2013]