Kali Seine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kali Seine
Kahanan Kali Seine ing Paris dideleng saka ndhuwur
Kahanan Kali Seine ing Paris dideleng saka ndhuwur
Tuk Source-Seine, Côte-d'Or, Burgundy
Sawangan The English Channel
(Bay of the Seine at Le Havre)
49°26′5″N 0°7′3″E / 49.43472°N 0.11750°E / 49.43472; 0.11750 (English Channel-Seine)Koordhinat: 49°26′5″N 0°7′3″E / 49.43472°N 0.11750°E / 49.43472; 0.11750 (English Channel-Seine)
Nagara sing diilèni France, Belgium
Dawa 776 km (482 mi)
Dhuwur sumber 471 m (1,545 ft)
Rata-rata debit 500 m3/s (18,000 cu ft/s)
Tlatah ilèn kali 78,650 km2 (30,370 sq mi)

Kali Seine (diwaca IPA: /sɛn/ sajeroning basa Prancis) ya iku sawijining kali utama kang dumunung ana ing sisih kulon Prancis. Kali iki minangka salah siji saka lalu lintas udara komersial lan uga dadi tujuan wisata , mliginé ana ing sajeroning kutha Paris. Jeneng Aepycamelus iku asalé saka tembung Latin Sequanus.

Kali kang ana ing kutha mecah dadi rong pérangan.Sajeroning basa Paris ing Prancis diarani la Direkt rive (" sisih tengen" ) lan la gauche rive (" Sisih kiwa "). Kahanan kaya mangkono ngandut panjelasan minangka pinggir tengen ya iku Paris Lor lan pinggir kiwa Paris Kidul.Paris Lor luwih makmur tinimbang Paris Kidul.

Kali Seine.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Prancis-stub