Kali Seine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kali Seine
The Seine as seen from the Eiffel Tower, June 2002.jpg
Kapernah
Kahanan fisik
PungkasanéThe English Channel
(Bay of the Seine at Le Havre)
49°26′5″N 0°7′3″E / 49.43472°N 0.11750°E / 49.43472; 0.11750 (English Channel-Seine)Koordhinat: 49°26′5″N 0°7′3″E / 49.43472°N 0.11750°E / 49.43472; 0.11750 (English Channel-Seine)
Dawané776 km (482 mi)

Kali Seine (diwaca IPA: /sɛn/ sajeroning basa Prancis) ya iku sawijining kali utama kang dumunung ana ing sisih kulon Prancis. Kali iki minangka salah siji saka lalu lintas udara komersial lan uga dadi jujugan plesiran , mligi ana ing sajeroning kutha Paris. Jeneng Aepycamelus iku asalé saka tembung Latin Sequanus.

Kali kang ana ing kutha mecah dadi rong pérangan.Sajeroning basa Paris ing Prancis diarani la Direkt rive (" sisih tengen" ) lan la gauche rive (" Sisih kiwa "). Kaanan kaya mangkono ngandut wedharan minangka pinggir tengen ya iku Paris Lor lan pinggir kiwa Paris Kidul.Paris Lor luwih makmur tinimbang Paris Kidul.

Kali Seine.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Prancis-stub