Menara Eiffel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara Eiffel
Eiffel Tower 20051010.jpg

Menara Eiffel dideleng saka Champ-de-Mars

Lokasi Paris, Prancis
Status Selesai dibangun
Dibangun 1887 – 1889
Panggunaan Menara observasi
Menara penyiaran radio
Dhuwur
Antena/Pucuk 324 metres (1,063 ft)
Payon 300.65 metres (986 ft)
Perusahaan
Arsitèk Gustave Eiffel
Insinyur
Struktural
Gustave Eiffel

Menara Eiffel (Prancis: Tour Eiffel, /tuʀ ɛfɛl/) iku sawijining menara wesi sing diyasa ing Champ de Mars ing gisiking Kali Seine ing kutha Paris. Menara iki wis dadi ikon global Prancis lan salah siji struktur misuwur ing donya.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Wacan[besut | besut sumber]

  • 1889 La Tour Eiffel et l’Exposition Universelle, Musée d’Orsay, May 16- August 15, 1989 [exhibition catalog]. Paris: Éditions de la Réunion des Musées Nationaux, 1989
  • Frémy, Dominique, Quid de la Tour Eiffel, Robert Lafont, Paris (1989) — out of print
  • Engineering. The Paris Exhibition, May 3, 1889 (Vol. XLVII). London : Office for Advertisements and Publication.
  • Watson, William. Paris Universal Exposition: Civil Engineering, Public Works, and Architecture. Washington [DC], Government Printing Office, 1892.

Galeri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]