Burj Khalifa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Burj Khalifa
Lokasi Dubai, Uni Emirat Arab
Status Selesai
Groundbreaking 21 September 2004
Pambukaan 4 Januari 2010[1][2]
Panggunaan Mixed-use
Dhuwur
Antena/Pucuk 828 m (2,717 ft)[3]
Payon 828 m (2,717 ft)[4]
Lantai Dhuwur 6.213 m (20,384 ft)[4]
Detail teknis
Gunggung lantai 160 lantai yang dapat dihuni[5]
Area lantai Cithakan:Convert/m2
Perusahaan
Arsitèk Skidmore, Owings and Merrill
Insinyur
Struktural
Bill Baker at SOM[6]
Kontraktor Joint venture between Samsung C&T, Besix; and Arabtec
Supervision Consultant & Architect of Record Hyder Consulting
Consutruction Project Manager Turner Construction
Grocon[7]
Planning Bauer AG and Middle East Foundations[7]
Lift contractor Otis[7]
VT consultant Lerch Bates[7]
Developer Emaar

Burj Khalifa (basa Arab: برج خليفة), wiwitanipun dipunmangertosi minangka Burj Dubai, inggih punika salah satunggalipun penyakar langit ingkang inggil sanget ingkang jumeneng ing Dubai, Uni Emirat Arab, lan ugi dados struktur wangunan manungsa paling inggil ing sajarah, inggilipun inggih punika 828 méter (2.717 kaki).[8] Wangunan punika dipunwangun wiwit tanggal 21 September 2004, lan struktur sisih njawinipun dipunsumadyakaken nalika tanggal 1 Oktober 2009 lan dipunbikak resminipun ing tanggal 4 Januari 2010.[9]

Wangunan punika kalebet proyèk pembangunan ageng jembaripun 2 km persegi (490 hektar) ingkang dipunmangertosi minangka Downtown Burj Khalifa ing margi Syeikh Zayed, satunggalipun wewengkon paniagaan utami ing Dubai.[10] Skidmore, Owings, lan Merrill, LLP (Chicago) dados parancang menara punika.[10] Bill Baker, ketua proyèk damel wangunan punika, ngripta sistem struktur saéngga saged damel wangunan punika inggil sanget.[10] Adrian Smith ingkang nyambut damel sesarengan kaliyan Skidmore, Owings, lan Merrill (SOM) saéngga taun 2006, nggadhahi tugas minangka rekanan proyèk wangunan punika.[10]

Sedaya dana ingkang dipunanggé kanggé mbangun menara punika inggih punika ngantos 1,5 milyar dollar Amérika, lan kanggé sadaya proyèk Downtown Dubai gunggungipun 20 milyar dollar Amérika.[11]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Burj Dubai, Dubai, at Emporis.com". Emporis. Retrieved 1 March 2007. 
  2. ^ "Official Opening of Iconic Burj Dubai Announced". Gulfnews. 4 November 2009. Retrieved 4 November 2009. 
  3. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng DubaiOneInauguration
  4. ^ a b "CTBUH Tall Buildings Database: Burj Khalifa". CTBUH. Retrieved 2010-02-11. 
  5. ^ Baldwin, Derek (1 Mei 2008). "No more habitable floors to Burj Dubai". XPRESS. Retrieved 1 Mei 2008.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  6. ^ Blum, Andrew (27 November 2007). "Engineer Bill Baker Is the King of Superstable 150-Story Structures". Wired. Archived from the original on 18 September 2012. Retrieved 11 March 2008. 
  7. ^ a b c d "Burj Dubai (Dubai Tower) and Dubai Mall, United Arab Emirates". designbuild-network.com. Retrieved 23 March 2009. 
  8. ^ (en)World's Tallest Skyscraper Opens in Dubai dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  9. ^ (en)Official Opening of Iconic Burj Dubai Announced dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  10. ^ a b c d (en)Burj Dubai reaches a record high dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  11. ^ (en)title=What to see What to see dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burj_Khalifa&oldid=1013867"