Taipei 101

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Taipei 101
台北101 / 臺北101
Rekor ketinggian
Paling dhuwur ing donya dari 2004 sampai 2010[I]
Ngluwihi Petronas Towers
Kaluwihi Burj Khalifa
Pratélan lumrah
Jinis

Pangginaanipun: komunikasi, konpérénsi, ulah raga fitnes

perpustakaan, kantor, restauran, retail, observasi.
Padunung Xinyi District, Taipei, Taiwan
Koordinat 25°2′1″N 121°33′54″E / 25.03361°L 121.56500°W / 25.03361; 121.56500Koordinat: 25°2′1″N 121°33′54″E / 25.03361°L 121.56500°W / 25.03361; 121.56500
Diwiwiti 1999
Rampung 2004
Dibuka 31 Desember 2004
Béya

NT$ 58 billion
(US$

1.80 billion)[1]
Tinggi
Anténa pucuk menara 5.092 m (16,706.0 ft)
Payon 4.492 m (14,737.5 ft)
Lanté ndhuwur dhéwé 4.392 m (14,409.4 ft)
Detil tèknis
Gunggung tingkat 101 (+5 basement floors)
Jembar Cithakan:Convert/m2
Gunggung èlevator

61 Toshiba/KONE elevators, including

double-deck shuttles and 2 high speed observatory elevators)
Rancangan lan payasa
Sing nduwé Taipei Financial Center Corporation
Manajemen Urban Retail Properties Co.
Kontraktor utama KTRT Joint Venture
Juru yasa

C.Y. Lee &

partners
Insinyur yeyasan Thornton Tomasetti
Situs web
taipei-101.com.tw
Referensi
[2]

Taipei 101 (Cina: 台北101/臺北101), utawi Taipei World Financial Center, inggih punika salah satunggalipun gedhung penyakar langit ingkang dunungipun wonten ing Distrik Xinyi, Taipei, Taiwan.[3] Taipei 101 nate dados gedhung paling inggil sadonya saking taun 2004 ngantos dumugi 2010 sadéréngipun gedhung Burj Khalifa dipunwangun ing Dubai.[3] Nalika wulan Juli 2011, gedhung punika pikantuk kanugrahan LEED Platinum Certification, satunggalipun kanugrahan ageng amargi gedhung punika irit énérgi lan désain ingkang ramah lingkungan (Leadhership in Energy and Environmental Design) (LEED).[3]

Taipei 101 dipundésain déning C.Y Lee lan kanca-kancanipun lan kontruksinipun dipundamel déning KTRT Joint Venture.[4] Menara punika dipundamel minangka icon Taiwan ingkang modern, nalika dipunbikak resmi ing taun 2004 Taiwan 101 pikantuk Emporis Skyscraper Award.[4]

Arsitektur gedhung Taipei 101 punika nggadhahi simbol minangka simbol evolusi téknologi lan tradisi Asia.[4]

Taipei 101 punika kagunganipun parusahaan Taipei Financial Center Corporation (TFCC) lan dipunatur déning The International division of Urban Retail Properties Corporation ingkang mapan ing Chicago, Amérika Serikat.[4] Rencananipun gedhung punika badhé dipunparingi nama Taipei World Financial Center (Cina: 臺北國際金融中心).[4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ My E Gov, The E-government Entry Point of Taiwan – Taiwan Yearbook 2005, Wikipedia – [[List of world's most expensive single objects]]
  2. ^ Cithakan:Emporis
  3. ^ a b c (en)World's Tallest Green Building dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  4. ^ a b c d e (en)Winning Design dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taipei_101&oldid=1052809"