Taipei 101

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taipei 101
台北101 / 臺北101
Taipei101.portrait.altonthompson.jpg
Record height
Tallest in the world from 2004 to 2010[I]
Sadurungé Petronas Towers
Sawisé Burj Khalifa
Tetélan pokok
Jinis

Pangginaanipun: komunikasi, konpérénsi, ulah raga fitnes

perpustakaan, kantor, restauran, retail, observasi.
Pernah Xinyi District, Taipei, Taiwan
Diyasa kawit 1999
Rampung 2004
Opening 31 Dhésèmber 2004
Cost

NT$ 58 billion
(US$

1.80 billion)[1]
Owner Taipei Financial Center Corporation
Management Urban Retail Properties Co.
Height
Antenna spire 509.2 m (1,670.6 ft)
Roof 449.2 m (1,473.8 ft)
Top floor 439.2 m (1,440.9 ft)
Technical details
Floor count 101 (+5 basement floors)
Floor area 412,500 m2 (4,440,100 sq ft)
Lifts/elevators

61 Toshiba/KONE elevators, including

double-deck shuttles and 2 high speed observatory elevators)
Rancangan lan yasan
Arsitèk

C.Y. Lee &

partners
Structural engineer Thornton Tomasetti
Main contractor KTRT Joint Venture
Website
taipei-101.com.tw
References
[2]

Taipei 101 (Cina: 台北101/臺北101), utawi Taipei World Financial Center, inggih punika salah satunggalipun gedhong penyakar langit ingkang dunungipun wonten ing Distrik Xinyi, Taipei, Taiwan.[3] Taipei 101 naté dados gedhong paling inggil sadonya saking taun 2004 ngantos dumugi 2010 sadéréngipun gedhong Burj Khalifa dipunyasa ing Dubai.[3] Nalika wulan Juli 2011, gedhong punika pikantuk kanugrahan LEED Platinum Certification, satunggalipun kanugrahan ageng amargi gedhong punika irit énérgi lan désain ingkang ramah lingkungan (Leadhership in Energy and Environmental Design) (LEED).[3]

Taipei 101 dipundésain déning C.Y Lee lan kanca-kancanipun lan kontruksinipun dipundamel déning KTRT Joint Venture.[4] Menara punika dipundamel minangka icon Taiwan ingkang modern, nalika dipunbikak resmi ing taun 2004 Taiwan 101 pikantuk Emporis Skyscraper Award.[4]

Arsitektur gedhong Taipei 101 punika gadhah simbol minangka simbol evolusi téknologi lan tradisi Asia.[4]

Taipei 101 punika kagunganipun parusahaan Taipei Financial Center Corporation (TFCC) lan dipunatur déning The International division of Urban Retail Properties Corporation ingkang mapan ing Chicago, Amérika Sarékat.[4] Rencananipun gedhong punika badhé dipunparingi nama Taipei World Financial Center (Cina: 臺北國際金融中心).[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ My E Gov, The E-government Entry Point of Taiwan – Taiwan Yearbook 2005, Wikipedia – [[List of world's most expensive single objects]]
  2. ^ Cithakan:Emporis
  3. ^ a b c World's Tallest Green Building dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  4. ^ a b c d e Winning Design dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]