Menara Oriental Pearl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Menara Oriental Pearl
东方明珠塔
Pudong night 01.jpg
Lokasi Shanghai, Republik Rakyat Cina
Koordinat 31°14′31″N 121°29′42″E / 31.242°N 121.495°E / 31.242; 121.495Koordinat: 31°14′31″N 121°29′42″E / 31.242°N 121.495°E / 31.242; 121.495
Status Selesai dibangun
Dibangun 1991 – 1995
Panggunaan Komunikasi, hotel, observasi, restoran
Dhuwur
Antena/Pucuk 468 m
Lantai Dhuwur 350 m
Detail teknis
Gunggung lantai 14
Gunggung elevator 6
Perusahaan
Arsitèk Shanghai Modern Architectural Design Co. Ltd.
Developer Shanghai Oriental Group Co. Ltd.

Menara Oriental Pearl utawi Menara Mutiara Timur (Cina: 东方明珠塔; pinyin: Dōngfāng Míngzhūtǎ, Nama Resmi: 东方明珠电视塔) inggih menika salah satunggaling menara TV ingkang mapan wonten ing Shanghai, Tiongkok. Menara Oriental Pearl mapan ing pucuking Lujiazui ing distrik Pudong, pinggirin Lepen Huangpu, walikan saking The Bund kanthi dhuwur 468 meter lan kalebet salah satunggaling menara paling inggil ing donya [1].

Menara menika dipun-desain déning Jia Huan Cheng saking Shanghai Modern Architectural Design Co. Ltd. lajeng konstruksinipun dipuwiwiti nalika taun 1991 lajeng dipunpungkasi nalika taun 1995. Nalika tanggal 7 Juli 2007 Menara Oriental Pearl menika dados tuan rumah kanggé konser 'Live Earth Cina.

Menara menika narik langkung saking tigang juta tamu saben taunipun. [2]. Saking Menara Oriental Pearl menika saged katingal pemandangan isining kutha Shanghai saking nginggil. Menawi wanci dalu katon langkung éndah, amargi kutha Shanghai menika ugi kawéntar kanthi bangunan ingkang kagungan maneka warni cahya lampu ingkang pating krelip wonten ugi ingkang dados animasi.

Pirsani ugi[sunting | Owah sumber]

Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ Menara Tertinggi di Dunia, Menara Oriental Pearl (dipun-akses tanggal 22 Oktober 2012).
  2. ^ [1],Dunia Wisata - Masterweb (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).