Tokyo Sky Tree

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tokyo Sky Tree
東京スカイツリー
Tokyo Sky Tree 2012.JPG
Tokyo Sky Tree nembe proses pembangunan (Maret 2011)
Pratélan lumrah
Kahanan Selesai
Jinis Menara siaran, griya dhahar, lan menara observasi
Padunung Sumida, Tokyo, Jepang
Koordinat 35°42′36.5″N 139°48′39″E / 35.710139°N 139.81083°E / 35.710139; 139.81083Koordhinat: 35°42′36.5″N 139°48′39″E / 35.710139°N 139.81083°E / 35.710139; 139.81083
Diwiwiti 14 Juli 2008
Rampung 29 Februari 2012
Dibuka 22 Mèi 2012 (2012-05-22)
Béya ¥40 miliar (AS$440 juta)
Tinggi
Anténa pucuk menara 6.340 m (20,801 ft)
Payon 4.950 m (16,240 ft)
Lanté ndhuwur dhéwé 4.500 m (14,764 ft)
Detil tèknis
Gunggung èlevator 13
Rancangan lan payasa
Sing nduwé Tobu Tower Skytree Co., Ltd.
Kontraktor utama Obayashi Corp.
Juru yasa Nikken Sekkei
Juru pangembang Tobu Railway

Tokyo Sky Tree (東京スカイツリー Tōkyō Sukai Tsurī?, Pohon Langit Tokyo), sadèrèngipun dipunsebut New Tokyo Tower (新東京タワー? Menara Tokyo Baru) inggih punika menara siaran, observasi lan griya dhahar ing Sumida, Tokyo, Jepang. Tokyo Sky Tree punika dados dhaptar struktur paling inggil wonten ing Jepang saking taun 2010 kanthi inggil 634 meter nalika Maret 2011 dados satunggaling menara paling inggil wonten ing donya ngluwihi Menara Canton ing Guangzhou [1]. Kejawi punika menara punika mlebet dhaptar struktur paling inggil ing donya saksampunipun Burj Khalifa (829,84 m). Saking menara punika mbuktikaken bilih nagara Jepang punika wantun madegaken menara ingkang inggil wonten ing laladan ingkang asring lindhu.

Wiwitan Maret 2012 utawi pas satunggal taun lindhu lan tsunami kanthi magnitudo 9.0 wonten Jepang, Tokyo Sky Tree punika nembé kapungkasan anggenipun mbangun lajeng dipunresmiaken.

Sadèrèngipun Tokyo Sky Tree rampung kabangun, ikon kutha Tokyo punika Menara Tokyo (332 m) ingkang sampun jumeneng saking taun 1958. Ananging wiwit taun 2012 Menara Tokyo banjur pensiun minangka menara komunikasi lan televisi kutha Tokyo. Menara Tokyo tetep jumeneng minangka papan turisme ananging fungsinipun dipunalihaken dhateng Tokyo Sky Tree kalabet dados pemancar TV digital.

Kanggé Jepang kawontenan Tokyo Sky Tree punika dados simbol tasih ungguling teknologi Jepang mliginipun wonten ing bidang konstruksi ing papan ingkang asring wonten bencana.

Cagak kangge nopang Tokyo Sky Tree ngginakaken teknik shinbashira ingkang kathah kaginakaken wonten ing Jepang. Teknik punika saged kanggé nyerap goncananging lindhu saha ngirangi owahing struktur bangunan. Wonten ing sejarah Jepang dèrèng wonten cariyos bangunan pagoda ingkang ambrol amargi lindhu. Tuladhanipun Menara Pagoda Kayu paling inggil wonten ing Jepanging Kuil Toji Kyoto (55 m) lan tetep madeg saksampunipun lindhu makaping-kaping [2].

Menara tokyo Sky Tree punika ngadep Sumida lan Kali Arakawa, sarta mapan ing simbol-simbol laladan Tokyo. Kados namanipun, menara punika awujud cabang kados gagang wonten ing wit-witan ingkang kadamel saking tabung baja ingkang kuat sanget. Témbokipun kapaku kanthi kuat ing 330 kaki ngandhaping lemah kados oyoting wit kang nahan lindhu lan topan. Satunggal ruangan ing ndalem kapisah saking kerangka njawi, ide punika kapanggih saking lantai kuil pagoda tradisional ingkang madeg kanggé ngirangi dampaking getaran lindhu 40 persen [3] .

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Tokyo Sky Tree (dipun-akses tanggal 30 Oktober 2012).
  2. ^ [2], Tokyo Sky Tree tertinggi di dunia (dipun-akses tanggal 30 Oktober 2012).
  3. ^ [3], Tokyo Sky Tree menara tertinggi yang anti gempa (dipun-akses tanggal 27 November 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tokyo_Sky_Tree&oldid=1058518"