Burj al-Arab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Burj Al arab
229px
Lokasi Dubai, United Arab Emirates
Developer Jumeirah
Arsitèk Tom Wright of Atkins
Kamar 202[1]
Total jembar lantai Cithakan:Convert/m2
Tingkat 60
Dhuwur 321 m
Website burj-al-arab.com

Burj al-Arab ya iku salah sawijining hotèl mewah kang ana ing kutha Dubai Uni Emirat Arab. Hotèl iki dibangun déning Said Khalil lan dirancang déning Tom Wright saka WS Atkins PLC. Dhuwuré hotèl iki 321 m, dadi bangunan hotèl kang palng dhuwur ing donya. Madeg ing sandhuwuré pulau gawéyan, 280 m saka gisik Jumeirah, ditepungaké déning kreteg kang makelok-kelok. Bentuké Burj al-Arab iku digawé kanggo nyimbolaké transformasi urban Dubai, nggambaraké bentuking prau layar Arab.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Stay at Burj Al Arab". Jumeirah. Dijupuk 4 Januari 2010.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Official sites
Video and photographs
Maps and satellite images
The helipad

Koordhinat: 25°08′31.11″N 55°11′10.13″E / 25.1419750°N 55.1861472°E / 25.1419750; 55.1861472

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Burj_al-Arab&oldid=989287"