World Trade Center

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
World Trade Center
World Trade Center, New York City - aerial view (March 2001).jpg

Bangunan World Trade Center papag sadurungé ambruk amarga terorisme

Lokasi New York
Status Ambruk
Groundbreaking 8 Agustus 1966
Pambukaan 4 Januari 1975[1][2]
Panggunaan Mixed-use
Dhuwur
Antena/Pucuk 828 m (2,717 ft)
Payon 828 m (2,717 ft)
Lantai Dhuwur 621.3 m (2,038 ft)[3]
Detail teknis
Gunggung lantai 160 lantai yang dapat dihuni[4]
Area lantai 334,000 m2 (3,595,100 sq ft)
Perusahaan
Arsitèk Skidmore, Owings and Merrill
Insinyur
Struktural
Bill Baker at SOM[5]
Kontraktor Joint venture between Samsung C&T, Besix; and Arabtec
Supervision Consultant & Architect of Record Hyder Consulting
Consutruction Project Manager Turner Construction
Grocon[6]
Planning Bauer AG and Middle East Foundations[6]
Lift contractor Otis[6]
VT consultant Lerch Bates[6]
Developer Emaar
WTC ing sasi Maret 2001

World Trade Center ing New York City (kanthi informal terkadhang diarani WTC utawa Menara Kembar) iku sawijining komplèks pakantoran bisnis ing tengah kutha New York sing kabangun saka pitung gedhong sing séjé-séjé. Komplèks iki diresmèkaké ing tanggal 4 April 1973. Nalika iku Menara Kembar iku gedhong sing dhuwur dhéwé sadonya. WTC pungkasané ambruk ing Serangan 11 September 2001 sawisé ditabrak montor mabur loro.

  1. ^ "Burj Dubai, Dubai, at Emporis.com". Emporis. Dijupuk 1 March 2007. 
  2. ^ "Official Opening of Iconic Burj Dubai Announced". Gulfnews. 4 November 2009. Dijupuk 4 November 2009. 
  3. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng CTBUHdb
  4. ^ Baldwin, Derek (1 Mèi 2008). "No more habitable floors to Burj Dubai". XPRESS. Dijupuk 1 Mèi 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. ^ Blum, Andrew (27 November 2007). "Engineer Bill Baker Is the King of Superstable 150-Story Structures". Wired. Diarsip saka sing asli ing 18 September 2012. Dijupuk 11 March 2008. 
  6. ^ a b c d "Burj Dubai (Dubai Tower) and Dubai Mall, United Arab Emirates". designbuild-network.com. Dijupuk 23 March 2009.