Menara Willis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara Willis
Sears Tower ss.jpg
Lokasi Chicago, Illinois Amérika Sarékat
Status Selesai dibangun
Dibangun 1970-1974
Dhuwur
Antena/Pucuk 527 m
Payon 442 m[1]
Detail teknis
Gunggung lantai 108
Area lantai 418,064 m² (353,961 m² untuk disewakan)[2]
Gunggung elevator 104, dengan 16 lift bertingkat dua
Perusahaan
Arsitèk Skidmore, Owings and Merrill

Menara Willis inggih punika dumunung ing Chicago, Illinois. Amargi antenanipun ing puncak menara, Menara Willis gadhah dhuwur 1730 kaki. Menara Willis dados salah satunggalipun gedhong pencakar langit Amérika ingkang paling ikonik. Struktur wewangunanipun inggih punika "dibundel tabung." Sistemipun saking sangang kotak kanthi sisih 75 kaki (gadhah lebar sadaya 225 x 225 ft btw garis kolom. Rasio dhuwur kagem wiyaripun 6.45:1. Menara dipundadosaken kanthi nelasake dhana $ 160 juta lan ngginakaken 76.000 ton baja, 72.000 mèter kubik beton, lan 17.500 ton paralatan mekanik. Ing konstruksi nginggilipun, langkung saking 2.400 tiyang ingkang nyambut damel wonten ngriku.

Wewangunan punika dipunwiwiti kanthi asma Menara Tears lan namanipun dipun-gantos dados Menara Willis ing tanggal 16 Juli 2009.[3]

Gladri[besut | besut sumber]

Profil Menara Willis[besut | besut sumber]

  1. Asma: Willis Tower
  2. Asma sanès: Sears Tower
  3. Nomor yasan: 117064
  4. Kitha: Chicago, Illinois
  5. Nagara: U.S.A.
  6. Jinis konstruksi: pencakar langit
  7. Struktural sistem: bundled tube
  8. Materi struktural: baja
  9. Facade warna: cemeng
  10. Arsitektur: gaya internasional

Menara punika naté dipunrenovasi ing taun 1980 inggih punika kanthi dipuntambahi paviliun barel-kubah mlebet ing sisih kilèn lan atrium alit ing nglebetipun sisih wétan. Saderengipun, Sears Roebuck lan Co wonten ing sisih ngandhap menara. Ing taun 1995 perusahaan dipunpindah ing kompleks ing pinggir kitha Chicago Hoffman Estates kilèn laut.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]