Arc de Triomphe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Arc de Triomphe
Arc de triomphe de l'Étoile
Arc de Triomphe, Paris 21 October 2010.jpg
Arc de Triomphe
Tetélan pokok
PernahParis, Île-de-France, France
Diyasa kawit1806
Rampung1836
ManagementCentre des monuments nationaux
Height
Antenna spire50 m
Rancangan lan yasan
ArsitèkJean-François Chalgrin

Arc de triomphe ya iku sawijining monumèn kang manggon ana dununge ing Paris.

Pembangunane, diputus karo Kaisar Napoléon Bonaparte, diwiwiti ing taun 1806 lan dipungkasi ing taun 1836 ing pamaréntahan Louis-Philippe.

49,54 m dawane, 44.82 m lan ambane 22,21 m, dikelola dening Centre des monuments nationaux[1]. Dhuwur kubah gedhe yaiku 29,19 m lan jembaré 14,62 m. Kolong cilik ing dhuwur 18,68 m lan ambane 8,44 m. Monumen kasebut bobote 50.000 t - nyatane 100.000 t, nganggep dhasar-dhasar sing jerone 8,37 m jero[2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Prancis)Arc de Triomphe
  2. (ing basa Prancis)L'Arc de triomphe de l'étoile, Paris