Sainte-Chapelle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kapel ndhuwur saka Sainte Chapelle, diyasa watara 1.242 nganti 1.248 déning Raja Louis IX Prancis, uga direnovasi déning panjenengané Eugène Viollet-le-Duc ing abad ka-19

La Sainte-Chapelle (pocaping cara Prancis: [ la s?t ?ap?l],Chapel Kudus) iku sawijining patilasan karajan medieval Gothic kapel, kang dumunung ana ing saubengé Palais de la Cité, Île de la Cité ing punjer jantung kutha Paris, Prancis.

Madeg ing punjer taun 1.239 SM ditahbisake ing tanggal 26 April 1248, Sainte-Chapelle misuwur dipandegani déning panjenengané Rayonnant ing periode Gothic arsitèktur.

Gladri[besut | besut sumber]