La Défense

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
La Défense
Sovereign state France
Région Île-de-France
Département Hauts-de-Seine
Wewengkon
Tlatah
 • Gunggung 14 km2 (5 sq mi)
Cacah jiwa (2006)
 • Gunggung 20,000
UTC+01:00
Sana jaringan www.ladefense.fr
La Défense, nghadep marang Arc de Triomphe.

La Défense ya iku sawijining distrik bisnis gedhé ing kutha Paris (Basa Prancis: "Ville de Paris") lan kang gedhé dhéwé ana ing Éropah,[1] mbatesi Neuilly-sur-Seine, pérangan kulon kutha.[1] Distrik iki yaiki sawijining distrik bisnis utama ana ing Éropah.[1] Papane ana ing dalan tol kang ngubengi commune Nanterre, Courbevoie lan Puteaux ing département Hauts-de-Seine.[1] Distrik iki manggon ana ing Sumbu Bersejarah Paris paling kulon (sakiwa-tengené 10 km), kang ndhisike ana ing Louvre ing Pusat Kutha Paris lan nglintasi Champs-Élysées lan Arc de Triomphe.[1] Ana ing Grande Arche dhuwure 100m lan esplanade ("le Parvis"), ana ing distrik iki ana yasan paling dhuwur ing area urban Paris: ambané ya iku 77.5 hèktar, 72 yasan saka kaca-lan-wesi kalebu ana ing kono ya iku yasan kang sakndhuwure 150 m, 150 000 pekerja padinan lan 3.5 yuta mèter pasagi perkantoran.[1] La Défense ya iku distrik gedhé dhéwé ing eropah kang diyasa mirunggan kanggo kepantingan bisnis.[1] La Défense dijenengi kanggo reca La Défense de Paris, kang digawé nalika taun 1883 kanggo mèngeti prajurit kang wis mempertahanke Paris ana ing Perang Franco-Prussia.[2] Jeneng area iki kadang-kadang nyebabaké kadadéan kekacauan ing antarané pengunjung, kang sok nganggep La Défense kaya jinis zona militèr.[2]

Yasan kang direncanakake[besut | besut sumber]

Nama Panggango Tinggi Tingkat Commune
(kotamadya)
Katrangan
mèter sikil
Hermitage Plaza perkantoran 323 93 courbevoie disarujuki
Tour Generali perkantoran 318 1,043 56 Courbevoie disarujuki
Tour Signal perkantoran 301 70 puteaux disarujuki
Tour Phare perkantoran sakiwa-tengené 300 sakiwa-tengené 1,000 - Puteaux disarujuki
Tour Assur (AXA) perkantoran 225 728 61 Courbevoie Sajeroning konstruksi
Tour Air² perkantoran 200/220 650/720 43 Courbevoie direncanakake
Tour Majunga perkantoran 195 640 - Puteaux direncanakake
Tour D2 perkantoran sakiwa-tengené 170 sakiwa-tengené 560 - Courbevoie direncanakake
Tour AVA perkantoran sakiwa-tengené 140 - - Courbevoie direncanakake
Hôtel Méridien La Défense perkantoran 87 285 - Courbevoie disarujuki

Cathetan suku[besut | besut sumber]