La Défense

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
La Défense
Sovereign stateFrance
RégionÎle-de-France
DépartementHauts-de-Seine
Boroughs
Laladan
 • Gunggung14 km2 (5 sq mi)
Cacah warga (2006)
 • Gunggung20,000
Zona wektuUTC+01:00
Situs wèbparisladefense.com
La Défense, nghadep marang Arc de Triomphe.

La Défense ya iku siji distrik bisnis gedhé ing kutha Paris (Basa Prancis: "Ville de Paris") lan kang gedhé dhéwé ana ing Éropah,[1] mbatesi Neuilly-sur-Seine, pérangan kulon kutha.[1] Distrik iki yaiki siji distrik bisnis utama ana ing Éropah.[1] Papane ana ing dalan tol kang ngubengi commune Nanterre, Courbevoie lan Puteaux ing département Hauts-de-Seine.[1] Distrik iki manggon ana ing Sumbu Bersejarah Paris paling kulon (sakiwa-tengené 10 km), kang ndhisike ana ing Louvre ing Pusat Kutha Paris lan nglintasi Champs-Élysées lan Arc de Triomphe.[1] Ana ing Grande Arche dhuwure 100m lan esplanade ("le Parvis"), ana ing distrik iki ana yasan paling dhuwur ing area urban Paris: ambané ya iku 77.5 hèktar, 72 yasan saka kaca-lan-wesi kalebu ana ing kono ya iku yasan kang sakndhuwure 150 m, 150 000 pekerja padinan lan 3.5 yuta mèter pasagi perkantoran.[1] La Défense ya iku distrik gedhé dhéwé ing eropah kang diyasa mirunggan kanggo kepantingan bisnis.[1] La Défense dijenengi kanggo reca La Défense de Paris, kang digawé nalika taun 1883 kanggo mèngeti prajurit kang wis mempertahanke Paris ana ing Perang Franco-Prussia.[2] Jeneng area iki kadang-kadang njalari kadadéan kekacauan ing antarané pengunjung, kang sok nganggep La Défense kaya jinis zona militèr.[2]

Yasan kang direncanakake[besut | besut sumber]

Nama Panggango Tinggi Tingkat Commune
(kotamadya)
Katrangan
mèter sikil
Hermitage Plaza perkantoran 323 93 Courbevoie Disarujuki
The Link perkantoran 241 52 Puteaux Sajeroning konstruksi
Tour First perkantoran 225 728 61 Courbevoie Temen maujud
Tour Hekla perkantoran 220 721 49 Puteaux Sajeroning konstruksi
Tour des Jardins de l'Arche perkantoran 206 675 53 Nanterre Sajeroning konstruksi
Tour Majunga perkantoran 195 640 - Puteaux Temen maujud
Tour D2 perkantoran 175 574 - Courbevoie Temen maujud
Hôtel Meliá Paris La Défense perkantoran 87 285 - Courbevoie Temen maujud

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Logistics-in-Europe.com, Vertical Mail. ""Paris Ile-de-France, a head start in Europe"". Dibukak ing 2007-10-04.
  2. a b Structurae: Panduan arsitektural dan struktur Paris-La Défense