Daftar Badan lan Komisi ing Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Tata Nagara Republik Indonesia Ing ngisor iki pratélan lembaga pamaréntahan Indonésia.

Lembaga tinggi nagara[besut | besut sumber]

Nama Status
Badan Pemeriksa Keuangan Lembaga tinggi nagara (inspektif)
Dewan Perwakilan Daerah Lembaga tinggi nagara (lègislatif)
Dewan Perwakilan Rakyat Lembaga tinggi nagara (lègislatif)
Majelis Permusyawaratan Rakyat Lembaga tinggi nagara (konstitutif)
Mahkamah Agung Lembaga tinggi nagara (yudhikatif)
Mahkamah Konstitusi Lembaga tinggi nagara (yudhikatif)
Kepresidenan Lembaga tinggi nagara (èksekutif)

Kementerian nagara[besut | besut sumber]

Lembaga pamaréntahan liyané[besut | besut sumber]

Nama Status
Arsip Nasional Republik Indonesia Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Bank Indonésia Setingkat kementerian
Badan Arbitrase Nasional Indonésia Lembaga independen
Badan Arbitrase Pasar Modal Indonésia Lembaga independen
Badan Intelijen Nagara Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Kepegawaian Nagara Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Koordinasi Keluarga Berencana Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Koordinasi Penanaman Modal Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Koordinasi Survei dan Pemetaan Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Meteorologi Klimatologi dan Geofisika Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Nasional Penanggulangan Bencana Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Nasional Penempatan dan Perlindungan Tenaga Kerja Indonésia Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Nasional Sertifikasi Profesi Lembaga independen
Badan Pelaksana Kegiatan Usaha Hulu Minyak dan Gas Bumi Lembaga ekstra struktural
Badan Penelitian dan Pengembangan Pertanian
Badan Pengatur Hilir Minyak dan Gas Bumi Lembaga ekstra struktural
Badan Pengawas Obat dan Makanan Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Pengawas Pasar Modal dan Lembaga Keuangan Lembaga struktural di bawah Departemen Keuangan
Badan Pengawas Perdagangan Berjangka Komoditi Lembaga struktural di bawah Departemen Perdagangan
Badan Pengawas Tenaga Nuklir Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Pengawasan Keuangan dan Pembangunan Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Pengembangan Ekspor Nasional
Badan Pengendalian Dampak Lingkungan
Badan Pengkajian Ékonomi, Keuangan dan Kerjasama Internasional
Badan Pengkajian dan Penerapan Teknologi Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Perencanaan Pembangunan Nasional Setingkat kementerian
Badan Pertanahan Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Pusat Statistik Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Regulasi Telekomunikasi Indonésia Lembaga ekstra struktural
Badan SAR Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Standardisasi Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Tenaga Nuklir Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Narkotika Nasional Lembaga ekstra struktural
Dewan Buku Nasional
Dewan Ékonomi Nasional Lembaga ekstra struktural
Dewan Gula Indonésia
Dewan Kelautan Indonésia
Dewan Ketahanan Pangan
Dewan Pembina Industri Strategis
Dewan Pers
Dewan Pertimbangan Otonomi Daerah Lembaga ekstra struktural
Kejaksaan Republik Indonesia Setingkat kementerian
Kepulisian Nagara Republik Indonesia Setingkat kementerian
Komisi Hukum Nasional Republik Indonesia Lembaga ekstra struktural
Komisi Kebenaran dan Rekonsiliasi
Komisi Kejaksaan Republik Indonesia
Komisi Kepulisian Nasional
Komisi Nasional Anti Kekerasan Terhadap Perempuan Lembaga independen
Komisi Nasional Hak Asasi Manusia Lembaga independen
Komisi Nasional Keselamatan Transportasi Lembaga independen
Komisi Pemberantasan Korupsi Lembaga independen
Komisi Pemilihan Umum Lembaga independen
Komisi Penanggulangan Aids
Komisi Pengawas Persaingan Usaha Lembaga independen
Komisi Penyiaran Indonésia Lembaga independen
Komisi Perlindungan Anak Indonésia Lembaga independen
Komisi Independen Pengusutan Tindak Kekerasan di Acèh
Komisi Yudisial Lembaga independen
Komite Ulah raga Nasional Indonésia Lembaga ekstra struktural
Lembaga Administrasi Nagara Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Lembaga Ilmu Pengetahuan Indonésia Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Lembaga Ketahanan Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Lembaga Penerbangan dan Antariksa Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Lembaga Sandi Nagara Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Lembaga Sensor Film Lembaga ekstra struktural
Ombudsman Republik Indonesia Lembaga independen
Otorita Pembangunan Daerah Industri Pulau Batam
Perpustakaan Nasional Republik Indonesia Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Pusat Penelitian dan Pengembangan Perhubungan
Tentara Nasional Indonésia Setingkat kementerian

(Katrangan: Pratélan iki durung pepak)

Lembaga pamaréntahan sing wis dibubarkaké[besut | besut sumber]

Nama Status terakhir
Badan Akuntansi Keuangan Nagara Lembaga struktural di bawah Departemen Keuangan
Badan Pengembangan Kebudayaan dan Pariwisata Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Badan Penyehatan Perbankan Nasional Lembaga ekstra struktural
Badan Rehabilitasi dan Rekonstruksi untuk Acèh dan Nias Lembaga ekstra struktural
Dewan Pertimbangan Agung Lembaga tinggi nagara
Lembaga Informasi Nasional Lembaga Pamaréntah Non Departemen
Mahamantri Lembaga tinggi nagara

Uga delengen[besut | besut sumber]