Badan Pengawas Pasar Modal dan Lembaga Keuangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedung Bapepam-LK

Badan Pengawas Pasar Modal dan Lembaga Keuangan (dipuncekak namanipun dados Bapepam-LK) inggih satunggaling lembaga ingkang madeg ing sangandhapipun Kementerian Keuangan Indonesia ingkang gadhah tugas kanggé mbina, ngatur, saha ngawasi kegiyatan padintenanipun ing kegiyatan pasar modal saha ingkang ngrumusaken saha nindakaken kebijakan saha standardisasi teknis ing babagan lembaga keuangan. Ketua Bapepam-LK sapunika inggih punika Nurhaida.[1] Bapepam-LK inggih asil gabungan saking Badan Pengawas Pasar Modal (Bapepam) lan Direktorat Jenderal Lembaga Keuangan.

Fungsi[besut | besut sumber]

Fungsi Bapepam-LK inggih punika:[2]

  • Kanggé nyusun lan negakaken peraturan ing babagan pasar modal primer saha sekunder.
  • Negakaken aturan ing babagan pasar modal
  • Kanggé mbina lan ngawasi kanggé pihak ingkang pikantuk izin usaha, dipunsarujuki punapa boten, saha pendaftaran saking badan lan pihak sanèsipun ingkang gerak ing pasar modal.
  • Kangge netepaken prinsip-prinsip keterbukaan perusahaan kanggé Emiten lan Perusahaan publik
  • Kangge ngrampungaken keberatan ingkang dipunajokaken déning pihak ingkang dipunparingi sanksi saking Bursa Efek, kliring, saha 'penjaminan saah Lembaga Penyimapanan lan Penyelesaian
  • Kangge netepaken ketentuan-ketentuan akutansi ing babagan pasar modal
  • Kangge nyamektakaken perumusan kbijakan ing babagan lembaga keuangan
  • Kangge nglaksanakaken kebijakan ing babagan lembaga keuangan, kados ketentuan perundang-undangan ingkang sampun dipuntetepaken
  • Perumusan standar norma, pedoman kriteria lan prosedur ing babagan lembaga keuangan
  • Maringaken bimbingan tenis lan evaluasi ing babagan lembaga keuangan
  • Pelaksanaan tata usaha Badan

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

BApepam lan Lembaga Keuangan kapérang dados 1 Ketua Badan lan gadhah 1 sekretariat saha 12 Biro Teknis. Déné lingkup pembinaan lan pengawasanipun nglingkupi aspek pasar modal, dana pensiun, asuransi, perbankan saha usaha jasa pembiayaan saha modal ventura. Biro teknis Bapepam-LK kapérang dados:[3]

  • Biro Perundang-Undangan dan Bantuan Hukum
  • Biro Riset dan Teknologi Informasi
  • Biro Pemeriksaan dan Penyidikan
  • Biro Pengelolaan Investasi
  • Biro Transaksi dan Lembaga Efek
  • Biro Penilaian Keuangan Perusahaan Sektor Jasa
  • Biro Penilaian Keuangan Perusahaan Sektor Riil
  • Biro Standar Akuntansi dan Keterbukaan
  • Biro Perbankan, Pembiayaan, dan Penjaminan
  • Biro Perasuransian
  • Biro Dana Pensiun
  • Biro Kepatuhan Internal

Ketua bapepam-LK[besut | besut sumber]

Ing ngandhap punnika inggih pratélan para ketua Bapepam-Lk (saderengipun taun 2004: Ketua Bapepam).

No. Nama Dari Sampai
1. Josef A Turangan 1977 1981
2. Sutadi Sukarya 1981 1984
3. Barli Halim 1984 1988
4. Marzuki Usman 1988 1992
5. Sukanto Reksohadiprodjo 1992 1993
6. Barcelius Ruru 1993 1995
7. I Putu Gede Ary Suta 1995 1998
8. Jusuf Anwar 1998 2000
9. Herwidayatmo 2000 29 Maret 2005
10. Darmin Nasution 29 Maret 2005 27 April 2006
11. Fuad Rahmany 27 April 2006 15 April 2011
12. Nurhaida 15 April 2011 sekarang

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Nurhaida Dilantik Menjadi Kepala Bapepam-LK, SCTV: Liputan 6, dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013
  2. [1] PERAN BADAN PENGAWAS PASAR MODAL DAN LEMBAGA KEUANGAN (Bapepam-LK) DALAM PENANGGULANGAN TTNDAK PIDANA PASAR MODAL DI INDONESIA (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  3. Situs web resmi Bapepam-LK (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)