Komisi Pemilihan Umum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Logo KPU

Komisi Pemilihan Umum (KPU) iku lembaga sing nyelenggarakaké pilihan umum ing Indonésia, ya iku Pilihan umum Anggota DPR/DPD/DPRD, Pilihan umum Présidhèn lan Wakil Présidhèn, sarta Pilihan umum Kepala Laladan lan Wakil Kepala Laladan.

Sadurungé Pemilu 2004, KPU bisa dumadi saka anggota-anggota sing dadi anggota parté pulitik, nanging sawisé diwetokaké UU No. 4/2000 taun 2000, anggota KPU kudu non-partisan.

Ketua KPU periode 2007-2012 ya iku Prof. Dr. Abdul Hafiz Anshari A.Z, M.A.

Ing wiwitan 2005, KPU didakwa korupsi déning sawetara anggotané, kalebu ketua KPU periode mau, Nazaruddin Sjamsuddin.

Anggota[besut | besut sumber]

Periode 2000 - 2007[besut | besut sumber]

  1. Ketua: Prof. Dr. Nazaruddin Sjamsuddin, M.A.
  2. Prof. Ramlan Surbakti, M.A, Ph.D.
  3. Drs. Mulyana W. Kusumah
  4. Drs. Daan Dimara, MA.
  5. Dr. Rusadi Kantaprawira
  6. Imam Budidarmawan Prasodjo, MA, PhD.
  7. Drs. Anas Urbaningrum, M.A.
  8. Chusnul.Mar'iyah, Ph.D.
  9. Dr. F.X. Mudji Sutrisno, S.J.
  10. Dr. Hamid Awaluddin
  11. Dra. Valina Singka Subekti, MSi

Periode 2007 - 2012[besut | besut sumber]

  1. Ketua: Prof. Dr. Abdul Hafiz Anshari A.Z, M.A.
  2. Sri Nuryanti, S.IP, M.A.
  3. Dra Endang Sulastri, M.Si.
  4. I Gusti Putu Artha, S.T, M.Si.
  5. Dra Andi Nurpati, M.Pd.
  6. H. Abdul Aziz, M.A.
  7. Prof. Syamsul Bahri

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]