Capricornus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
CAPRICORNUS

Peta Capricornus
CekakanCap
GenitifCapricorni
SimbolismeWedhus Laut
Asensio rekta21
Deklinasi−20
Area414 derajad pesagi (#40)
Lintang utama9, 13
Lintang
Bayer/Flamsteed
49
Lintang
mawa planèt
1
Lintang padhang1
Lintang cedhak4
Lintang paling padhangδ Cap (Deneb Algedi) (3.0m)
Lintang paling cedhakLP 816-060 (17.9 tc)
Obyèk Messier1
Udan météorAlpha Capricornids
Chi Capricornids
Sigma Capricornids
Tau Capricornids
Capricorniden-Sagittariids
Rasi lintang
sing wewatesan
Aquarius
Aquila
Sagittarius
Microscopium
Piscis Austrinus
Katon antara lintang +60° LU° lan −90°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi September.
'

Capricornus iku saka rasi lintang zodiak. Lumrahé kaloka minangka Capricorn, mligi sajeroning astrologi. Rasi iki nglambangaké wedhus mawa sungu, sanadyan akèh kang ngarani wedhus segara. Capricornus iku saka 88 rasi lintang modhèren, lan uga siji saka 48 rasi lintang kang didaftar déning Ptolemy. Sajeroning wates rasi lintang modhèren, rasi iki dikubengi déning Aquila, Sagittarius, Microscopium, Piscis Austrinus lan Aquarius.

Sajeroning Zodiak, individu kang duwé lintang Capricorn, lair ing tanggal 22 Dhésèmber nganti tanggal 19 Januari, nalika srengéngé ana ing lintang Capricorn.

Pratélan lintang[besut | besut sumber]

Lintang-lintang kang ana ing rasi iki antarané:

jeneng mag adoh (taun cahya) kondisi jeneng liya asal basa makna
δ Cap 2.85 39 sistem papat lintang Deneb Algiedi, Scheddi Arab buntut sang wedhus
β Cap 3.05 344 sistem akèh lintang Dabih Arab tukang daging
α2Cap 3.58 109 Algedi Secunda, Secunda Giedi Arab wedhus bandot (kang kaloro)
γ Cap 3.69 139 Nashira Arab penghambat warta apik
ζ Cap 3.77 398 lintang gandha Marakk Arab bangkèkan sang wedhus
θ Cap 4.08 158 Dorsum Latin pérangan mburi sang wedhus
ω Cap 4.12 628 Baten Algiedi Arab weteng sang wedhus
ψ Cap 4.13 48 Pazan, Pazhan Pèrsi wedhus gunung alasan
α1 Cap 4.30 686 lintang gandha Algedi Prima, Prima Giedi Arab wedhus bandhot (kang pisanan)
ε Cap 4.51 663 sistem telu lintang Castra, Kastra Latin bètèng
ν Cap 4.77 272 lintang gandha Alshat Arab unta wadon
ρ Cap 4.77 99 lintang gandha Bos Latin banteng[1]
η Cap 4.82 158 lintang gandha Armus Latin
π Cap 5.08 665 Okul, Oculus[2] Latin mata sang wedhus[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pratélan lintang ing rasi Capricornus

Réferènsi[besut | besut sumber]