Virgo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
VIRGO

Peta Virgo
CekakanVir
GenitifVirginis
Simbolismesang Kenya
Asensio rekta13
Deklinasi0
Area1294 derajad pesagi (#2)
Lintang utama9, 15
Lintang
Bayer/Flamsteed
96
Lintang
mawa planèt
9
Lintang padhang3
Lintang cedhak9
Lintang paling padhangSpica (α Vir) (1.0m)
Lintang paling cedhakRoss 128 (10.92 tc)
Obyèk Messier11
Udan météorVirginids
Mu Virginids
Rasi lintang
sing wewatesan
Boötes
Coma Berenices
Leo
Crater
Corvus
Hydra
Libra
Serpens Caput
Katon antara lintang +80° LU° lan −80° LS°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi Mèi.
'

Virgo (kenya) iku sawijining rasi lintang saka zodiak. Dumunung antarané Leo ing sisih kulon lan Libra ing sisih wétan, rasi iki salah siji saka rasi lintang gedhé dhéwé ing langit. Virgo bisa tinemu kanthi gampang liwat lintang α-né, Spica.

Sajeroning Zodiak, individu sing duwé lintang Virgo, lair antara tanggal 23 Agustus nganti 22 September, nalika srengéngé ana ing lintang Virgo.