Virgo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
VIRGO

Peta Virgo
Cekakan Vir
Genitif Virginis
Simbolisme sang Kenya
Asensio rekta 13
Deklinasi 0
Area 1294 derajad pesagi (#2)
Lintang utama 9, 15
Lintang
Bayer/Flamsteed
96
Lintang
mawa planèt
9
Lintang padhang 3
Lintang cedhak 9
Lintang paling padhang Spica (α Vir) (1.0m)
Lintang paling cedhak Ross 128 (10.92 tc)
Obyèk Messier 11
Udan météor Virginids
Mu Virginids
Rasi lintang
sing wewatesan
Boötes
Coma Berenices
Leo
Crater
Corvus
Hydra
Libra
Serpens Caput
Katon antara lintang +80° LU° lan −80° LS°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi Mèi.
'

Virgo (kenya) iku sawijining rasi lintang saka zodiak. Dumunung antarané Leo ing sisih kulon lan Libra ing sisih wétan, rasi iki salah siji saka rasi lintang gedhé dhéwé ing langit. Virgo bisa tinemu kanthi gampang liwat lintang α-né, Spica.

Sajeroning Zodiak, individu sing duwé lintang Virgo, lair antara tanggal 23 Agustus nganti 22 September, nalika srengéngé ana ing lintang Virgo.